NM gjennom tidene

Petanque.no har oppdatert Norgesmesterskapets adelskalendere for 2020. Vi har etter beste evne forsøkt å være nøyaktige, men det er alltid fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke feil ber vi dere sende epost til petanque.no@gmail.com.


NM Adelskalender: Spillere

Norgesmesterskapet i Petanque ble i 2020 arrangert for 35. gang. NM har vært arrangert under flere konsepter og øvelser har kommet til på programmet. I koronaåret 2020 ble NM kraftig redusert, men gledelig nok ble tre øvelser gjennomført med veldig gode deltakerantall.

Selv med et begrenset antall øvelser ble det flere endringer i denne adelskalender, både i topp 10-rekkefølgen og noe lengere ned i listen.

Benny Bel-Lafkih befestet sin stilling i toppen og har totalt 21 gull, 11 sølv og 14 bronse. Etter NM 2020 klatret Ole Chr. Hågensen opp på 2. plass. Av andre endringer i topp 10  kan både Lars S. Bruu og Robert Pettersen nevnes som klatrende oppover listen.

Selv med bare 3 grener i året NM var det 2 nye spillere som fikk medaljer, og gjennom vår historie er det nå hele 342 unike medaljører.

Videre legger vi merke til at Jan Simonsen returnerte på NM-banen med 2 medaljer. Sist han vant medalje var helt tilbake i 1988. Vi legger også merke til to «travere» i norsk petanque som nesten klarte å ta sin første gullmedalje: Svein Bruu var nære i Dobbel Åpen og Bjørn Vidnes var tilsvarende nær i Trippel Mix.

Av de som klatret mest på adelskalenderen var Bastien Testaniere som gikk fra 38. til 29. plass. Ranu Homniam klatret fra 42. plass og opp til plass nr. 32. Så skal også denne Jan Simonsen nevnes: Han bykset opp fra 78. plass til plass nr. 50. Det største spranget sto likevel Mili Selimovic for med sitt hopp fra 253. til 126. plass.

Klikk inn på medaljeoversikten: (NM adelskalender spillere 1985-2020).

 


NM: Adelskalender for klubber

Det var ingen endringer etter NM 2020 i denne adelskalender. Fortsatt er Oslo Petanque Club beste klubb i vår NM-historie; 45 gull, 51 Sølv, 39 bronse. Også under årets NM kapret «klippen» i norsk petanque flere medaljer.

Klubben som ligger på andre plass er Økern Petanque Club: 44 gull, 30 sølv, 50 bronse. ØPC hadde ikke noe godt NM og blir nå kraftig utfordret av Groruddalen Petanque Klubb med sine 42 gull, 27 sølv og 43 bronse. GPK hadde et meget godt NM med flere medaljer og ble klart beste klubb.

Med begrenset NM-program i 2020 klarte bare 3 klubber å ta medaljer. Vi håper alle at det blir fullstendig program neste år, da med flere klubber som hevder seg. 

Se hele oversikten: (NM adelskalender klubber 1985-2020)

 

 

Tekst/Tabeller: Steinar Andersen | petanque.no