NM 1985-2022

Petanque.no har oppdatert Norgesmesterskapets adelskalendere for 2022. Vi har etter beste evne forsøkt å være nøyaktige, men det er alltid fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke feil ber vi dere sende epost til petanque.no@gmail.com.

 

Det ble i 2022 gjennomført 10 NM-øvelser, noe som medførte utdeling av hele 76 medaljer i løpet av det ordinære NM i Stokke og NM-Veka i Skien. 

 

Adelskalender spillere

Det var en unik NM-presentasjon av Benny Bel-Lafkih under NM 2022. Jeg husker vi snakket om i 2001 at det Bo Thieu-Cong klarte med tre gull var en unik presentasjon og at det skulle bli vanskelig å kopiere... - Men så kommer altså Benny i 2022 og tar 5 gull!

Riktignok er det flere øvelser nå enn den gang, men han vant de samme øvelsene som Bo klarte og enda noen til. Dette er nok en rekord som kommer til å bli stående i mange år.

Benny Bel-Lafkih leder adelskalenderen med hele 28 gull, 12 sølv og 16 bronsemedaljer. Det var noen endringer blant de 10 øverste plassene: Robert Pettersen tok et steg fra 8. til 5. plass, og Ranu Homniam er nå på 10. plass, opp fra 13. plass.

Det er mange mindre endringer som den enkelte kan finne ut ved å studere adelskalenderen nøye. Noen av de som gjorde større hopp kan likevel nevnes. Slik som Ståle Baksetersveen fra 63. til 44. plass. Videre legger vi merke til Jean Espic fra 105. til 89. plass. Til slutt tar vi med storspilleren fra Stord, Viljar Losnegard, fra plass 246 til 132. Som tidligere nevnt, det er mange andre store og små endringer.

Det er også gledelig å legge merke til damenes markante innsats under presisjonsskyting, der det var kun Benny Bel-Lafkih som blandet seg inn med sin seier. Resten av plassene tok kvinnelige skyttere.

Det var 12 nye spillere som tok sin første medalje i 2022. Det er nå hele 365 spillere som har tatt medalje i NM-historien siden første Norgesmesterskap i 1985.

Se hele adelskalender for spillere

 

Adelskalender klubb

Groruddalen Petanque Klubb drar ytterligere fra i adelskalenderen over beste klubb i NM-sammenheng, med 55 gull, 37 sølv og 54 bronsemedaljer. Det er nå et lite hopp ned til de gamle, stolte storheter: Oslo Petanque Club (46 gull, 52 sølv og 45 bronse) og Økern Petanque Club (44 gull, 30 sølv og 51 bronse).

Det er kun små endringer i rekkefølgen, men vi legger merke til at Stord Petanqueklubb er kommet inn blant de 10 beste klubber i NM-historien! Totalt teller denne eksklusive adelskalender hele 28 klubber. 

Som vi ser av tabellen var Groruddalen Petanque Klubb i en klasse for seg selv under NM 2022. Hele 9 ulike petanqueklubber var på seierspallen under årets Norgesmesterskap, og flere av disse klubbene kan være meget fornøyd med medaljefangsten.

Gamle storheter som Økern Petanque Club og Follo Petanca Klubb er nok ikke er helt fornøyd, men kjenner jeg disse klubber rett kommer de sterkt tilbake under nye mesterskap.

Se hele adelskalender for klubber

 

Tabeller og tekst: Steinar Andersen

 

Norgesmesterskapet 2023