NM-veka 2022 | Informasjon, Skien

16.06.2022

Endelig! Tre år etter norsk Petanques debut i NM-veka, skal vi igjen delta på lik linje med øvrige idretter. Vår time to shine er onsdag 22. juni 2022, og vi fordeler vårt spill to sentrale steder i Skien. Øvelsen er atter en gang NM Trippel Mix.

 

Oppmøte

Oppmøte på Stevneplassen 22. juni 2022 SENEST kl. 08.00. Første runde er trukket, se eget dokument. Spillestart: kl. 08.30.

Det er av største betydning at vi unngår unødvendige tidstyver, da vi er avhengige av tidsskjema avklart med NRK. 

 

Innledende spill

4 runder innledende kamper spilles på Stevneplassen (se bildet over) utenfor Skagerak Arena. Oppsettet er Swiss Monrad. Alle kamper i innledende spilles på tid: 1 time og 15 minutter pluss 2 grisekast.

De åtte beste går videre til kvartfinalen, som i utgangspunktet spilles på Stevneplassen.

Stevneplassen
Skagerak Arena 
Fridtjof Nansens gate 19
3722 Skien

Her er det gratis parkering ute på Stevneplassen ved banene.

Det finnes matbutikk i Skagerak Arena og dessuten Rudolfs kiosk og grill 3 baner bortenfor. Vi har tilgang til idrettshallen med toaletter mm. 

 

Finalespill

Utvalgt kvartfinalekamp - dersom tidsskjema tillater det, semifinaler og finale spilles i Skien Fritidspark. Kommunen har for anledningen bygget nye flotte baner som under NM-veka brukes som centercourt. Her ønsker vi oss masse publikum!

Skien Fritidspark
Skien Ishall
Moflatveien 67
3733 Skien

Det finnes parkering nord for ishallen (80 m fra banene), men kan det være opptatt med NM-veka aktiviteter. Det er uansett maks 300-500 meter til øvrige parkeringsmuligheter.

Her finnes Cafe Pukken visavis banene, med muligheter for både toaletter og mat.
 
 

NRK kommer. Kommer du?

Det er ikke ofte Petanque får TV-tid, men denne gang får vi over en time sending på statskanalen! NRK har satt av 1 1/2 time til Petanque som skal sendes i opptak fredag kl. 14.10. Filmingen er ment å starte under semifinalene, men med fokus på selve finalen, inkludert ekspertkommentatorer. Hvem vet, kanskje blir det også tid til litt mer?
 
For å skape gode rammer er vi avhengig av publikum. Kom og se! Vis frem mangfoldet og idrettsgleden!
 
 

Oddsen for eller mot

NM-veka er et samarbeide mellom Norges Idrettsforbund og NRK med Norsk Tipping som hovedsponsor. Sistnevnte sørger for Petanque på Oddsen! Vinnersjansene er nøye utregnet ut fra spillernes erfaring, kvaliteter og turneringsseire tidligere i år. Følg med for å se!
 
Velg NM-Veka i venstremenyen på https://www.norsk-tipping.no/sport/oddsen for å se de ulike lagene og antatte vinnersjanser.
 
Vi minner om at det er strengt forbudt å spille på kamper/øvelser eget lag eller utøver deltar i. Dette gjelder alle som er definert som deltakere under NM-Veka. Andre personer med sterk tilknytning til lag/utøver eller er ansatt/arbeidsgiver kan heller ikke spille på kamper/øvelser der den aktuelle klubben/deltaker er involvert.
 
Alle som kan påvirke et resultat MÅ UNNVÆRE å spille på kampen/øvelsen.
 
Det betyr ikke at vennskap med spillere er diskvalifiserende i seg selv. Du kan vedde på at vennen din lykkes eller feiler, gitt at du ikke har direkte påvirkning på resultatet.
 

 

Deltakere

Totalt 18 lag deltar i årets NM Trippel Mix. Hele åtte klubber er representert! La oss ta en titt...
 
Boule Frederik II
 
Ragnhild Andersen, Ib Andersen, Enver Zecic
 
Ekteparet Ragnhild og Ib deler både hjem og lag, denne gang med Enver, som de siste årene har trent opp skytearmen. Fred(e)rikstadslaget kan nyte underdogstatusen og slå fra seg når som helst og mot hvem som helst!

Zoran Puvaca, Lise Østby, Stefan Løvaas
 
Selv om Lise har spilt klart lengst og har medaljer å skilte med, har hennes makkere kanskje spilt mest på kortest tid. Stadig konkurrerer de mot hverandre i interne kamper, men denne gang skal Zoran og Stefan kjempe sammen. Zoran er for øvrig blant de kvalifiserte til Presisjonsskyting. Som en kuriositet kan det nevnes at Stefan har imponert oss ved å trene opp "feil" arm, som følge av en skade. 
 

Follo Petanca Klubb

Larry Young, Morten Torp, Maija Juva

Her snakker vi rutine i fleng! Med jernkuler i hendene helt siden begynnelsen av åttitallet har flittig spilling i alle år hindret selv den minste lille rustflekk. Larry har attpåtil markert seg i 2022-sesongen som en skikkelig formspiller.

Groruddalen Petanque Klubb

Benny Bel-Lafkih, Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih

Et rent familielag med far, mor og sønn, alle med en anselig mengde NM-medaljer og landslagskamper. Familielaget vant finalen i 2019, og har høstet medaljer i samtlige NM Trippel Mix.

Charlotte Jayer, Youssef Taoubane, Simohamed Menzhi

Slik som øvrige lag fra GPK, denne trioen er absolutt blant favorittene. Charlottes vinnervilje og allroundevner kan snu enhver kamp til hennes lags fordel, og makkerne er blant Norges beste.

Ranu Homniam, Robert Pettersen, Mili Selimovic

Ikke bare vant de NM Trippel Mix i fjor. Samme lag vant også i 2020. Skal det samme skje for tredje gang på rad? Med rykende fersk sølvvinner i VM Singel Kvinner ligger alt til rette for nok en suksess!

Holmestrand Petanqueklubb

Marianne Moholt, Johnny Skjørberg, Bjørn Arne Nordhagen

Denne treerbanden er blant startfeltets mest samstemte, og er utvilsomt blant medaljefavorittene. Svært nært gull var de også under NM 2019, da de lenge ledet i finalen. Også i 2021 fikk de medalje.

Rolf Oddvar Bjercke, Bente Marie Larsen, Ingun Brekke

Rolf er fast inventar både på Hvitstein-grusen og vinterstid i Peter Pan, og spiller denne gang med nybegynneren Bente og litt mer rutinerte Ingun. Begge har markert seg som svært nysgjerrige og lærevillige, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Are Rystad, Ståle Baksetersveen, Heidi Skjørberg Nilsen

Ståle og Heidi kunne smake på bronse etter fjorårets NM Trippel Mix, og spiller i år med Hainn Are. Alle tre spiller mye, og er ivrigere enn de fleste. Verdt å nevne er også at Ståle var sterkt delaktig i laget som fikk Norgeshistoriens aller første kongepokal i Petanque. - Helt klart en medaljekandidat.

Oslo Petanque Club

Signe Hovind, Camel Benkheira, Marius Wang

OPC stiller to sterke lag, og sterkest på papiret er disse. Både Camel og Marius har vunnet det meste de har stilt opp i så langt i år, og Marius representerer Norge i kommende EM Singel og Herredobbel. Signes stødige legging kan absolutt bidra til å sikre trioen gull!

Gunvor Berge, Max Carlström, Bjørn Vidnes

Gunvor spilte VM i fjor, og Max spiller EM Herredobbel og Mix i år. I tillegg har Bjørn virkelig finpusset skytingen de siste årene. Dette tyder på svært gode forutsetninger for pallplass. Ja, også kom Gunvor og Bjørn til finalen i 2020...!

Sandefjord Turn og Idrettsforening Petanque

Vina Naidu, Øystein Bråten, Marek Gieniusz

Vel er STIF yngste klubb i denne sammenheng, men denne treerbanden har spilt sammen i en årrekke. Senest i fjor fikk Vina medalje i kvinnenes dobbel, så hun har både det som skal til, og vet hva som skal til. 

Stord Petanqueklubb

Per Vidar Johannesen, Lisbeth Merete Johannesen, Viljar Losnegard

Med trippeltriumf på hjemmebane i mai må trioen takle ytre press og egne forventninger. Alle tre har gode skytteregenskaper, men vi tipper skytterrollen går til Lisbeth. Det er alltid litt ekstra stas med lag hvor kvinnen innehar dette ansvaret. Lagets styrke er at man med letthet kan bytte internt ved behov.

Johanne Fangel Brekke, Christopher Kvarme og Sigurd Sævareid

Christopher, styrets NM-ansvarlige, har nok å holde styr på, og starter selv NM med et lag vi tror vil true de aller fleste. Johanne, hans nærmeste, spiller kanskje ikke så ofte, men når hun først gjør det, gjør hun det godt. - Og Sigurd kan skilte med svært gode resultater både i vinter og under Stordturneringen. Blir det reprise på pallplassen fra 2019?

Sissel Lekven Larsen, Odd Kvarme, Tore Blokhus

Trioen kom til semifinalen under forrige NM-veka, og delte der pallplass med overnevnte lag. Samtlige er helt i toppen i Vest, og Tore er attpåtil HELT på topp i Norge - som seksjonsleder. Aberet er at dette medfører overordnet ansvar for NM, men dette er første dag og lysten til å gjøre det godt også på banen gjør vei i vellinga.

Jarle Larsen, Robert Svensen, Grete Ramsdal

Spår vi øvelsens blideste trio? Jarle er utdannet dommer og har stålkontroll på både skrevne og uskrevne regler, og Robert er med sitt supersosiale lynne gull i ethvert lag. Hva Gretes rolle blir, gjenstår å se. Vi blir ikke overrasket over å finne disse igjen i kvarten.

Gisle Hjelmen, Anita Monsrud Magnussen, Andrew Nyoni

Andrew ble for noen år siden rekruttert til PetanqueNorge fra et asylmottak på Stord, og står nå i bresjen for et nytt petanquemiljø på Karmøy. Hans historie alene fortjener en ekstra heiagjeng langs banene i Skien. Med Anitas stødige legg og Gisles treffsikkerhet, vil Andrew få rom til å trylle med sine to kuler i midten.

Økern Petanque Klubb

Krister Jansson, Lisbeth Fossen, Roger Støa

Ingen i Norge har flere landskamper enn Lisbeth, og plusset ytterligere på så sent som denne måneden. Rutinen er enorm, og det er også rutinen til hennes makkere. Stayerevne, lagmoral og ro vil gi laget det lille ekstra. Disse kan komme veldig langt!

 

Regjerende Norgesmestere

Mili Selimovic, Ranu Homniam og Robert Pettersen, Groruddalen Petanque Klubb
 

 

Tidligere resultater

NM Trippel Mix 2021 

1. Mili Selimovic, Robert Pettersen og Ranu Homniam, GPK

2. Eli Gjengstø, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Benny Bel-Lafkih, GPK

3. Marianne Moholt, Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg, HPK

3. Roger Johansen, Heidi Skjørberg Nilsen og Ståle Baksetersveen, HPK

NM Trippel Mix 2020

1. Robert Pettersen, Mili Selimovic, Ranu Homniam, GPK

2. Gunvor Berge, Bjørn Vidnes, Camel Benkheira, OPC

3. Mette Bakke Åkvåg, Odd Reidar Gullbrandsen, Birger O. Hansen, HPK

3. Benny Bel-Lafkih, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, Eli Gjengstø, GPK

NM Trippel Mix 2019

1. Eli R. Gjengstø, Benny Bel-Lafkih og Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK

2. Marianne Moholt, Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen, HPK

3. Sissel June Lekven, Tore Blokhus og Odd Kvarme, SPK

3. Johanne F. Brekke, Christopher S. Kvarme og Sigurd Sævareid, SPK