Rankinghistorie

 

 

Spillerranking

Adelskalenderen inneholder de femten beste spillere på rankingtabellen år for år, og ut fra denne er det dokumentert beste rankingspiller for de årene vi har data for. I tabellen er det rangert fra 1. – 15. og man kan dermed lese hvor mange ganger den enkelte har kommet blant de femten beste. Man ser også hvor mange ganger man eksempelvis har kommet på førsteplass, andreplass etc.

Rankingpoeng gis til spillere som plasserer seg på terminfestede nasjonale turneringer som i terminlisten er oppført som rankingstevner. Sammen med NM har dette vært det som år etter år har blitt rangert høyest blant spillerne.

Benny Bel-Lafkih troner suverent på topp av denne listen. Med årets seier i 2019-sesongen er han nå kommet opp i 11 seire og totalt har han kommet inn blant de 15 beste hele 18 ganger. Det er et hopp ned til nest beste på listen som er Trond Rekdahl med sine 4 seire.

To nye spillere kom seg inn på adelskalenderen etter 2019-sesongen. Max Carlström fra Oslo Petanque Club og Viljar Losnegard fra Stord Petanqueklubb, som debuterer på listen med henholdsvis flotte 6. og 9. plasser.

Etter at Tore Blokhus ble første Stord-spiller inne i adelskalenderen i 2017-sesongen, har han siden den gang fått med seg klubbkameratene Vebjørn Bjørkås (2018, 2019) og nevnte Losnegard etter årets sesong.

Totalt inneholder adelskalenderen nå 99 spillere. Nå blir det spennende å se om, og eventuelt hvem som blir nummer 100 inne på listen etter 2020-sesongen.

Bortsett fra Bel-Lafkih som troner suverent på topp, så utmerker også Jean-Jacques Razaka seg. Det ble akkurat ikke topp 15 i 2019 (16. plass), men etter 2018-sesongen har han kommet med på denne adelskalenderen hele 23 ganger. 

Se hele (Adelskalender, spillerranking)

 

Klubbranking

Denne kalender summerer opp plasseringen til klubber etter sesongens rankingturneringer. Vi har sikre data fra og med 2002, selv om selve formen med ranking ble introdusert noen få år etter at organisert petanque ble etablert i Norge. Det er de 10 beste klubber i sesongen som blir registrert på denne adelskalenderen. 

Kalenderen summerer opp plasseringen til klubber etter sesongens rankingturneringer. Her ser vi at Oslo Petanque Club med sine 9 seire er den ledende klubben, men dette kan endre seg allerede neste år: Årets vinner Groruddalen Petanque Klubb vant for femte år på rad og kan gjenta bedriften også i 2020. Om så skjer, overtar GPK tittelen beste klubb gjennom tidene. 

17 ulike klubber har kommet inn på topp ti i denne perioden, men redaktøren tar seg den frihet og inkluderer også Saltdal Petanque Klubb - som med årets 11. plass virkelig er i ferd med å ta steget inn i rankingvarmen.

Det har vært flere endringer mellom klubbene på denne adelskalenderen siden forrige oppdatering. Ta en titt hvor din klubb ligger i tabellene under:

Se (Adelskalender, klubbranking - Tabell) og (Adelskalender, klubbranking - Alle år)