Rankinghistorie

 

Spillerranking

Adelskalender inneholder de femten beste spillere på rankingtabellen år for år, og ut fra denne er det dokumentert beste rankingspiller for de årene vi har data for. I tabellen er det rangert fra 1 til 15 og man kan da lese hvor mange ganger den enkelte har kommet blant de femten beste. Man skal også kunne se hvor mange ganger man for eksempel har kommet på førsteplass. andreplass etc.

Rankingpoeng gis de spillere som plasserer seg på terminfestede nasjonale turneringer som i terminlisten er oppført som rankingstevner. Sammen med NM har dette nok vært det som år etter år har blitt rangert høyest blant spillerne.

Benny Bel-Lafkih troner suverent på toppen: med årets seier er han nå kommet opp i 9 seire og totalt har han kommet inn blant de 15 beste 16 ganger. Det er et hopp ned til nest beste på listen som er Trond Rekdahl med sine 4 seire.

Bortsett fra Bel-Lafkih utmerker også Jean Jaques Razaka seg: etter 2016-sesongen har han kommet med på denne adelskalenderen hele 21 ganger.

Det var hele 5 nye spillere som kom seg inn på denne listen etter 2016-sesongen og den inneholder nå 92 spillere. Det er ellers flere endringer i denne adelskalenderen.

(ADELSKALENDER)

Klubbranking

Denne kalender summerer opp plasseringen til klubber etter sesongens rankingturneringer. Her ser vi at Oslo Petanque Club er den ledende klubbenmed sine 9 seire. Årets vinner Groruddalen Petanque Klubb kommer på en god andreplass med 5 førsteplasser. Det har vært flere endringer mellom klubbene på denne adelskalenderen etter årets sesong, ta en titt hvor din klubb ligger.

Denne listen har vi bare sikre data fra 2002, selv om selve formen med ranking ble introdusert noen få år etter at organisert petanque ble etablert i Norge. Det er de 10 beste klubber i sesongen som blir registrert på denne adelskalenderen. Det er 18 ulike klubber som har kommet inn på topp ti i denne perioden, og gleden er stor da vi i 2016-sesongen fikk en ny klubb inn på denne selebre listen: Sinsen Petanque kom inn med sin 9. plass i 2016-sesongen.

(ADELSKALENDER)