Presisjonsskyting

Presisjonsskyting

For å bli regnet som offisielt resultat må presisjonskyting finne sted under finalerundene i Norsk Mesterskap (NM) eller internasjonale mesterskap som VM eller EM, videre må det være dokumentert i offisielle resultatlister. Spilleren må ha løst lisens i Norge samme år som presisjonskytingen finner sted. Det differensieres ikke ved lik poengsum som under selve konkurransen, lik poengsum blir dermed samme plassering på denne listen.

Presisjonskyting kom for første gang på programmet under NM i 2005, og VM i 2000 var første gang i et internasjonalt mesterskap. I Nordisk Mesterskap har det til vært gjennomført presisjonskyting en gang før det ble tatt av programmet.

Thieu Cong Bo er innehaver av norsk rekord i presisjonskyting med sine 48 poeng. Vi må her gå helt  tilbake til 2010-sesongen.

Det er ingen store endringer på listen etter 2019-sesongen. To spillere klarte å få sine poengsummer med på listen, men ingen av dem var nykommere på listen: Både Ranu Homniam og Gabriel G. Bel-Lafkih er på listen fra før. Ranu Homniam oppnådde 37 poeng under kvalifiseringen i VM for kvinner og Gabriel G. Bel-Lafkih klarte 35 poeng under semifinale i Norsk Mesterskap.

Vi legger merke til at det er en del spillere som har notert seg for flere poengsummer, noe  som gjør at man er registrert flere ganger blant de 30 beste poengsummer. Faktum er at bare 8 spillere etter 2019-sesongen har nok poeng til å bli registrert. For å komme inn med resultat blant de 30 beste må man nå ha hele 33 poeng, noe som gjør at det blir vanskeligere år for år.

(ADELSKALENDER)