Presisjonsskyting

Presisjonsskyting

For å bli regnet som offisielt resultat må presisjonskyting finne sted under finalerundene i Norsk Mesterskap (NM) eller internasjonale mesterskap som VM eller EM. Videre må det være dokumentert i offisielle resultatlister. Spilleren må ha løst lisens i Norge samme år som presisjonskytingen finner sted. Det differensieres ikke ved lik poengsum som under selve konkurransen, lik poengsum blir dermed samme plassering på denne listen.

Presisjonskyting kom for første gang på programmet under NM i 2005, og VM i 2000 var første gang i et internasjonalt mesterskap. I Nordisk Mesterskap ble  presisjonskyting gjennomført kun en gang før det ble tatt av programmet.

2022 ble 2 turneringer ble arrangert med presisjonsskyting på programmet: NM samt EM for damer

Det var resultater fra NM som medførte endringer i tabell. Benny Bel-Lafkih oppnådde 44 poeng under finalen i fjorårets Norgesmesterskap, og tar dermed over 2.plassen. Skal også sies at han kun var en gris unna å sette ny norsk rekord. Kanskje gjør han det i år?

Det er nå nødvendig med 34 poeng for å komme inn på adelskalenderen blant de 30 beste resultater. Turneringer som blir regnet med i denne adelskalender er NM (distriktskvalifisering er ikke inkludert) og internasjonale mesterskap (EM og VM). Fortsatt er det Thieu Cong Bo som topper med sitt resultat fra NM tilbake i 2010.

(ADELSKALENDER)

 

Tabell: Steinar Andersen

Tekst: Gabriel G Bel-Lafkih