NM 2021 Dobbel Kvinner: Forhåndsfavorittene innfridde forventningene

28.06.2021

10 damelag gjorde opp om medaljene i årets Dobbel Kvinner. Kanskje må vi ta lærdom av at fem lag i gruppespillet er litt i meste laget, eller at vi må ta steget og spille på tid, for det ble en veldig lang søndag for mange, etter det som fra før hadde vært en lang dag på grusen!

Mor og datter Linda Hoel Jørgensen og Line Matheson gikk helt til centrecourten, der de møtte Inger Berit Kristiansen og Lise Østby fra Boule Frederik II i semifinalen. Ifølge Ida Sæbø Larsen spilte de «strålende i dag, dette må være det beste jeg har sett av dem!»

I den andre semifinalen spilte forhåndsfavorittene Charlotte Jayer og Ranu Homniam mot Iwona Kujawinska og Vina Naidu fra nyoppstartede STIF Petanque. Gleden, og overraskelsen var stor, da det gikk opp for dem at de hadde sikret seg medalje! Dessverre ble det bare nesten for Bergens store talent Elsa Johanne Veland og Mari Presthus, da den siste gruppespillskampen ble som en ren kvartfinale.

Line og Linda slo Boule Frederik II-duoen Lise Østby og Inger Berit Kristiansen i semifinalen på centrecourt, og var klare for finale. Der ventet GPK-duoen Charlotte og Ranu, som hadde slått ut STIF i sin semifinale.

Charlotte og Ranu har vunnet flere NM og turneringer tidligere, og i finalen ble rutinen synlig. Med sin offensive spillestil gikk det veien, og duoen kunne juble for nok en gullmedalje!

 

NM Dobbel Kvinner

27. juni 2021, Bildøy

1. Ranu Homniam og Charlotte Jayer, GPK

2. Linda Hoel Jørgensen og Line Matheson, BPK

3. Iwona Kujawinska og Vina Naidu, STIF

3. Lise Østby og Inger Berit Kristiansen, BFII 

 

Tekst: Sekreteriatet v/Arild Skjæveland, Johannes Tornes og Ida Sæbø Larsen.