NM 2021 V65: Favorittene innfridde!

24.06.2021

I V65 stilte totalt 16 lag fordelt på 4 grupper.

Gruppe A viste seg å være en jevn gruppe hvor alle ville være med å kjempe om plass i sluttspill. Tilslutt gikk Arild Eliassen og Daniel Hushovd av med seieren med 2 kamper vunnet og 8 i score. Gruppens andre plass gikk til Jon Ivar og Berit Ramsvik med 2 seire og 4 i score.

Gruppe B var ikke like jevn. Med 3 seire og 20 i score stod Ståle Baksetersveen og Bjørnar Endal igjen som gruppevinner. Like bak kom Lise Østby og Nina Augustin med 2 seire og 16 i score. Det var ingen tvil når alle kampene var avholdt om at disse lagene var klar for videre spill.

Gruppe C hersket ingen tvil. Jan Erik Jensen og Svein Rune Fuglesang skulle videre. Med 3 seire og 28 i score var de en klar vinner av gruppen sin. Andre plassen gikk til Ellen og Dag Meisingset med 2 seire og -3 i score.

Gruppe D hadde 2 lag som uten tvil skulle videre. Som ener i gruppen vant Odd Reidar Gullbrandsen og Birger Otto Hansen med tre seire og 25 i score. Like bak med to seire og 14 poeng fant vi Per Geir Vatna og Trond Sandvik.

I kvartfinalen røk Vestlandet sitt håp om medalje, når Per Geir og Trond fra Stord taper 8-13 mot Ståle og Bjørnar fra Holmestrand.

Saltdal sitt medaljehåp slutter og her, når Jon Ivar/Berit taper 4-13 mot Jan Erik og Svein Rune.

Arild og Daniel taper 12-13 mot Ellen/Dag, som med det sikrer at V65 pallen ikkje blir helt tapetsert av representanter fra HPK.

I siste kvart vinner forhåndsfavorittene Odd Reidar/Birger O. mot Lise/Nina fra Boule Frederik II.

I ene semfinalen møtte Ellen og Dag fra Petanqueklubb Hølen gullgrossistene Odd Reidar og Birger O. fra Holmestrand. Odd Reidar og Birger O. tok seg til finale med 13-8. Flott prestasjon av bronseparet, og imponerande av Dag i sitt første NM på fleire år.

Den andre semifinalen gikk mellom Ståle/Bjørnar og Jan Erik/Svein Rune, begge lag fra HPK. Dette ble en velspilt og lang batalje, der Ståle og Bjørnar til slutt dro i land seieren med 13-6.  

Finalen blir tett, lang og velspilt. Hver runde går til siste kule, men Birger/Odd Reidar klarer å komme ut av rundene med poeng. Det blir 13-2 til slutt, og nok et gull i øvelsen. Det er imponerende!

Alle resultater: Resultatoversikt

 

NM Dobbel V65

24. juni 2021, Bildøy

1. Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen, HPK

2. Bjørnar Endal og Ståle Baksetersveen, HPK

3. Ellen Meisingset og Dag Meisingset, PCH

3. Jan Erik Jensen og Svein Rune Fuglesang, HPK

5. plass
Arild Eliassen og Daniel Hushovd, HPK
Lise Østby og Nina Augustin, BFII
Per Geir Vatna og Trond Sandberg, SPK
Jon Ivar Ramberg og Berit Ramberg, SAL

 

Tekst: Sekretariatet