Knoll og Tott tipper NM: Singel Menn

21.06.2021

I år er det vi som har fått æren av å overta stafettpinnen etter fjorårets tippere. Vi kommer med både favoritter og et par utfordrere, og ny fast spalte er øvelsens hjemmehåp. Blir du skuffet over å ikke bli nevnt i tippinga, får du snu skuffelsen til at det blir en ekstra motivasjon under NM!

Tekst: "Knoll" og "Tott"

Vi startet tippingen med veteranklassene under årets NM. Deretter synset vi rundt de to rene kvinneklassene og fortsatte med Dobbel Mix. Nå er turen gått over til...

 

NM Singel Menn

Den øvelsen ser vi på som vanskeligst å spå. Det er ingen tvil om at den som skal vinne singel i år, må spille bra fra 0900 om morgenen til finalen er ferdig. Det kryr av medaljekandidater, men det er noen som vi ser på som litt større favoritter enn de andre.

Den største favoritten og en av outsiderne, side om side på pallen under NM 2019: Benny Bel-Lafkih og Max Carlström.

Når det kommer til Singel er det viktig å gjøre kulene sine, men det aller viktigste er taktikken. Man kommer langt med taktikk, og vi tror det er nettopp dette som gjør at Benny Bel-Lafkih igjen går til topps i øvelsen.

Den neste er ikke langt bak og slo nevnte Benny i semifinalen forrige gang Singel var på NM-menyen., Bastien Testaniere er en man må se opp for og er den spilleren som er nærmest Benny. Men igjen, Singel er Singel, så får man se om konsentrasjonen holder en hel dag.

Robert Pettersen og Bastien Testaniere, klubbkompiser og konkurrenter.

Vi gir oss ikke med GPK-spillere enda. Landslagsaktuelle Robert Pettersen er en skikkelig outsider som vi setter høyt. Hans evner til å legge, samt den undervurderte skytinga hans gjør at vi har troa på en medalje. Eneste spørsmålet her er om banene er en fordel for han. Vi tror egentlig ikke det er en fordel, men vi tror allikevel at han er en av favorittene i år.

Max Carlström har hittil i år vist at han er i god form. Banene passer han veldig bra og det er ingen tvil om at han har mål om å forbedre forrige Singel-NMs bronsemedalje. Et stort spørsmål her er om han kommer ut av puljen.

To utfordrere i 20-årene: Gabriel G. Bel-Lafkih og Viljar Losnegard.

I tillegg til Max finner vi en annen favoritt. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih har vist at han kan spille bra i Singel, men har slitt med å vise det i Norge. Ryktene sier at han er veldig gira på å endelig få det til. I tillegg til Max og Gabriel, finnes også blant annet Tore Blokhus og Bjørn Arne Nordhagen i puljen, og man skjønner da hva vi er usikre på.

Viljar Losnegard har allerede en turneringsseier i år og vi tror han har gode muligheter til å havne helt på topp. Her er det store spørsmålet konsentrasjonen, og hans vilje til å ikke bare kaste kulene, men vi tror at han har løst det i år.

Hjemmehåpet er Mostafa El Harrar. Vi tror at han er den eneste som kan tukte de nevnte spillerene, og vi har troa på at BPK kan ta en medalje i denne klassen.