Ranking 2020 #6

28.08.2020

Norgesmesterskapet i petanque 2020 er for lengst historie, selv om minnene etter et fantastisk NM i hjertet av Sandefjord forblir med oss videre.

Videre går også rankingsesongen 2020, med de svært så mange og viktige poengene som ble delt ut under årets NM. I NM-dobbelen ble det for første gang denne sesongen delt ut 15 rankingpoeng til vinnerne, noe som er maksimal for en rankingturnering.

Les også: NM 2020 - Bildedryss og uforglemmelige øyeblikk

Også helgen etter NM var det igjen rankingturnering på Østlandet, nærmere bestemt Frognerparken og Oslo Petanque Clubs turneringer Monolitten (dobbel) og Sinnataggen (singel).

Spillerrankingen

Nok et sterkt NM for Benny Bel-Lafkih, med sølv i lørdagens trippel sammen familielaget bestående av Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Eli Gjengstø og gull i søndagens dobbel med Jan Simonsen, økte han forspranget på årets ranking.

Bel-Lafkih gikk også til topps i singelturneringen Sinnataggen i Frognerparken, og tok med seg 13 poeng fra den seieren. Med 3. plass også i Monolitten, leder han nå med totalt 144 poeng. 

Les også: Sinnataggen 2020: Favorittene innfridde

Suverene Bel-Lafkih har nå et forsprang på 37 poeng ned til andreplassen, som deles av Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og Bastien Testaniere - også de fra Groruddalen Petanque Klubb. Med 107 poeng kniver de voldsomt om å bli nest best i årets sesong.

Bak de to er det de kvinnelige landslagsspillerne Charlotte Jayer og Ranu Homnian som tar 4. og 5. plassen, med henholdsvis 89 og 79 poeng.

(Se hele spillerrankingen her)

Klubbrankingen

Groruddalen Petanque Klubb øker sitt forsprang etter å ha tapetsert pallen så til de grader i årets NM i Sandefjord. Samtlige lag i semifinalen i trippel var fra klubben, og i dobbelturneringen var også to av fire lag fra GPK. Denne gangen flankert av to lag fra Oslo Petanque Club. 

Med blant annet den enorme NM-innsatsen, har GPK nå passert 1000 poeng på klubbrankingen. Totalt har de nå 1078 poeng. 

Klubben som er nærmest var også klubben som plukket nest flest poeng i NM, og som er like overlegne på andreplassen som lederne, nemlig Oslo Petanque Club. Med sine 757 poeng er OPC allerede klare for at de blir nest beste klubb på årets klubbranking.

Kampen om tredjeplassen er mer jevn og står per nå mellom Stord Petanqueklubb med sine 382 poeng og Holmestrand Petanqueklubb på fjerde med 332 poeng.

(Se hele klubbrankingen her)

Teknisk trøbbel gjør at det per nå er noe feil med poengfordelingen på de ulike turneringene i klubboversikten, men totalsummen skal stemme likevel og være korrekt. NM Trippel Mix i Holmestrand tel også med i årets ranking, og skal leggast til i oversikta mellom Jubilumsgrisen og Vika Høst.

 

Rankingoppdateringer og tekst: Vebjørn Bjørkås