Norges koronalandslag

29.06.2020

Da det europeiske petanqueforbund (CEP) i samarbeide med det danske forbundet inviterte til mesterskapssubstituttet EuroPetanque Precision Shooting Challenge var det bare en ting å gjøre: Kaste seg rundt, mobilisere og invitere til kvalifisering. 

Vi var ekstra spente. I konseptet kreves nemlig både junior- og espoirskyttere. Og hva er vel mer gledelig enn å melde på, ikke bare en, men to norske landslag?

Alle europeiske forbund ble invitert til å sende 1 til 2 landslag bestående av 1 herrespiller, 1 kvinneskytter, 1 junior, 1 espoir (U23) og 1 veteran. Mesterskapet starter 1. juli, med rangering på 7 meter, puljeskyting på 8 meter og finalespill på 9 meter. De som ikke går videre til Korona-EMs sluttspill har nye muligheter i nasjonscupen, akkurat slik det er i ordinære mesterskap.

Hver skytter har 30 forsøk på å samle treff og dermed poeng. I den norske kvalifiseringen kjørte vi tre runder på 7 meter, og maksimalt nitti poeng. Unntaket var i juniorklassen, hvor kun beste resultat av tre forsøk var gjeldende.

Selv om all skyting, både i kvalifisering og under selve mesterskapet, skjer via live streaming opplevdes det kanskje som en dørstokkmil å faktisk melde seg på. Det er noe med det å filme seg selv i sin ensomhet, i tillegg til at prosessen er litt tidkrevende. Desto mer utbytte får man av å delta, selv om man ikke ble blant de to beste i sin klasse. Slippe rent, få bue, slåss med nerver og forventningspress.

Mest imponerende er at fire juniorer deltok. 17 år gamle Jonas fra GPK har deltatt i EM tidligere og kjenner game't, med sin formidable debutskyting var det ikke noen tvil: 23 poeng holdt til plass på førstelaget. De tre andre skjøt alle 13 poeng hver i sitt første forsøk: Elsa fra BPK, Casper fra HPK og Sondre fra GPK. To trettenåringer og en femtenåring, hvor den eldste knep plassen på andrelaget med femten treff på sitt andre forsøk. Et uhyre tett race, altså.

For våre U23-spillere var det ingen spenning. Med kun to påmeldte sa Truls fra seg duellmuligheten allerede ved påmelding: Gabriel er klart mest rutinert, er regjerende norgesmester i presisjonsskyting i åpen klasse, og er et naturlig valg på førstelaget. Truls har ikke selv deltatt på offisielle turneringer i Norge de siste årene, men har vist et godt tak på petanquekulene, også i Frankrike. Ikke minst har han to foreldre å slekte på!

I veteranklassen var det også bare to påmeldte, men her ble det kamp om plassene. Johnny hadde is i magen, og skjøt sine forsøk i løpet av de tre siste dagene. Rune ble i realiteten altfor langt bak i sitt andre forsøk, mens Johnny forseilet førsteplassen i klassen med 27 i siste runde.

I de to rene kjønnskampene oppnådde både kvinnenes og herrenes representanter på førstelaget 80 poeng. Ranu misset dermed totalt kun 10 skudd, 12 poeng mer enn kvalifiseringens kanskje største overraskelse, Eli, på andrelaget. Kun ett fattig poeng skilte Bastien fra andrelagets herrerepresentant Benny.

Alle live streaminger kan sees på Facebookeventet til kvalifiseringen.

 

Resultat etter fullført kvalifisering:

Herrer

1. Bastien Testaniere: 24+28+28= 80

2. Benny Bel-Lafkih: 24+27+28= 79

3. Viljar Losnegard: 21+23+20= 64

- Lars Sleen: 16+23+x= Ikke fullført

- Rune Kristoffersen: 21+x+x= Ikke fullført

Kvinner

1. Ranu Homniam: 26+27+27= 80

2. Eli Gjengstø: 24+22+22= 68

3. Charlotte Jayer: 22+22+19= 63

4. Mette Bakke Åkvåg: 17+17+21= 55

5. Heidi Skjørberg Nilsen: 17+17+13= 47

Junior

1. Jonas Tyldum Erdahl: Beste poengsum: 23

2. Sondre Røste-Kise: Beste poengsum: 15

3. Casper Johansen: Beste poengsum: 14

4. Elsa-Johanne Czernia Veland: Beste poengsum: 13

Espoir

1. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih

2. Truls Berge Vidnes

Veteran

1. Johnny Skjørberg: 18+27+24= 69

2. Svein Rune Fuglesang: 20+12+19= 51

 

De som vil følge live streamingen under mesterskapet kan fra og med 1. juli følge med på (denne siden). Her kan dere også se Norges motstandere, samt regler for og gjennomføring av mesterskapet.

Takk til alle som deltok, og gratulerer til våre representanter på koronalandslaget!