Ranking 2020 #2

09.06.2020

 

 

Petanque-sesongen 2020 ruller videre, og med GPK-helgen vel gjennomført, er det spilt totalt fem turneringer i årets ranking-sesong. 

Med Stord-dominans på hjemmebane forrige ranking-helg, tok Groruddalen Petanqueklubb for alvor tilbake tronen på både spiller- og klubbrankingen etter sin egen turnering på “hjemmebane”.

Spillerrankingen

Robert Pettersen fra Groruddalen Petanqueklubb var sesongåpningens store poengsanker, og ledet etter de tre første turneringene. 

Etter GPK-helgen gikk mannen som har vunnet rankingen flest ganger gjennom tidene, og som lå på andreplass før helgen, Benny Bel-Lafkih, opp i tet.

Med imponerande seier i både GPK-dobbel sammen med sønnen Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih, og seier i finalen i GPK-singel over Charlotte Jayer, har Bel-Lafkih nå solide 53 poeng etter de fem første turneringene. Det er et snitt på 10,6 rankingpoeng per turnering han har deltatt i så langt i år.

Les utfyllende referat fra GPK-helgen: Gjengangere på pallen

Etter poeng både i GPK-dobbel og GPK-singel, beholder Pettersen sin plass blant de to beste - nå ti poeng bak sin klubbkamerat.

(Se hele spillerrankingen her)

Klubbrankingen

Groruddalen Petanqueklubb hadde en del poeng å innhente på Stord Petanqueklubb etter Stordturnering-helgen. Men på hjemmebane var GPK overlegne, og samlet totalt 145 poeng fordelt på de to turneringene. Det betyr ledelse med totalt 281 poeng.

Nærmest er nevnte Stord, som grunnet god innsats av noen få tilreisende, klarte å sanke inn 16 poeng i løpet av GPK-helgen. De er nå oppe i 237 poeng totalt.

Den siste plassen blant topp tre på klubbrankingen innehar Oslo Petanque Club, med sine 158 poeng.

(Se hele klubbrankingen her) 


Tekst og tabeller: Vebjørn Bjørkås