Ranking 2020 #1

09.06.2020

 

Sjelden har en sesongstart for rankingen i petanque vært mer kjærkommen enn årets. På grunn av Korona-situasjonen, ble årets første rankingturnering arrangert så sent som 21. mai. 2020, da Holmestrand inviterte til HPK-turneringen. 

Spillerrankingen 

Årets første rankingturnering, som gikk i dobbel, samlet hele 40 dobbellag. Med det ble det utdelt 13 poeng til vinnerne av turneringen, som ble rutinerte Atle Smeby (FPK) og Robert Pettersen (GPK). Det medførte også ledelse på rankingen, som de bare fikk trone alene på i to døgn, før det var duket for Stordturneringen. 

Les også: Formtoppduo seiret i etterlengtet debut

Lørdagens trippelturnering på Stord samlet 27 lag, der det ble hjemmeseier til brødreparet Magnus Losnegard (SPK) og Viljar Losnegard (SPK) i lag med Groruddalens Bastien Testaniere. 

Les også: Brødresuksess på hjemmebane

Og de to Stord-gutta sluttet ikke å imponere der, og tok like gjerne også seieren i søndagens dobbelturnering. Med det er stakk de to rett opp på delt tredjeplass på rankingtabellen.

Ledelsen på årets spillerranking er det imidlertid seiersherren fra Holmestrand, Robert Pettersen, som innehar. Pettersen fikk med seg henholdsvis sju (trippel) og ni (dobbel) poeng fra Stord, noe som gir totalt 29 poeng.

Det gir førsteplass med to poengs ledelse ned til makker og klubbkamerat fra Groruddalen petanqueklubb, Benny Bel-Lafkih.

Totalt 86 spillere har fått med seg rankingpoeng så langt i år.

(Se hele spillerankingen her) 

Klubbrankingen

Stordturneringen har tidligere sesonger vært senere på terminlisten enn i år. Men på grunn av årets omstendigheter, ble turneringene de henholdsvis andre og tredje rankingturneringene for sesongen.

Med det setter naturligvis også Stord sitt spor i klubbrankingen. Med blant annet seier lørdag og ren Stord-finale søndag, tok Stord med seg totalt 221 rankingpoeng fra de to turneringene på hjemmebane. Det gir en solid ledelse på årets første klubbranking.

Nærmest vestlands-klubben er Groruddalen Petanqueklubb med sine 137 poeng. Totalt åtte klubber har i løpet av de tre første turneringene tatt rankingpoeng.

(Se hele klubbrankingen her)

 

Tekst og tabeller: Vebjørn Bjørkås