Vinterranking #13 | National Turnering 7

03.02.2020

Den trettende vinterrankingturneringen sesongen 2019/2020 ble spilt i Peter Pan-hallen søndag 2. februar. Vinnerlaget slet i innledende, men viste få tegn til nåde i sluttspillet. Heller ikke det andre finalelaget gikk enkelt videre. Faktisk: Begge lagene i finalen stod med kun 2 seire hver etter de fire innledende monradkampene.

Kun Simonhamed Menzhi, Bastien Testaniere og den marokkanske landslagsspilleren Aziza Driouch gikk ubeseiret videre til semifinalen. Her ble det bråstopp på alle mulige måter. 13-0 til motstanderne kom nok relativt overraskende på for begge lag. Dermed gikk VM-laget fra i høst - Charlotte Jayer, Ranu Homniam og Eli Gjengstø - til finalen, det etter å ha avansert til semifinale på relativt liten margin!

Situasjonen etter innledende var nemlig tre lag på to seire. Team Menzhi var som nevnt ubeseirede, mens Team Bel-Lafkih hadde tre seire. For å fylle opp de to andre semifinaleplassene måtte de tre lagene dermed skilles ut ifra antall scorepoeng. Team Wang var et knapt hestehode foran og sikret tredje beste plassering etter innledende med ett scorepoeng mer (totalt +4) enn de to andre med to seire (begge med totalt +3). Team Homniam hadde dog fått 38 poeng på fire kamper, mens Team Berge "bare" hadde 36. Gunvor, Bjørn og Mustapha røk med dette ut av det gode selskap med kun to plusspoengs margin.

Det gledelige avansementet ble tatt godt vare på av begge lag. Mens det rene damelaget knuste motstanderne i sin semifinale, gjorde også Team Wang nokså kort prosess med sine motstandere: 13-4.

Øvrige plasseringskamper:

Mustapha/Bjørn/Gunvor 4-13 Sverre/Bjørnar/Max

Heidi/Mette/Linda 11-13 Johnny/Helge/Hans-Erik

Svein Erik/Line/Arild 13-5 Steinar/Aase/Peter

Finalen ble preget av mere legging enn skudd, i alle fall treff.  På stillingen 6-5 til herrene, fikk kvinnene fire poeng på en runde, og gjorde det dermed langt mer behagelig for seg selv. Det ble bare ett poeng til for herrene før Ranu, Charlotte og Eli forseglet det hele med tretten gylne poeng: 13-7. Gratulerer!

Turneringsvinnerne, her sammen med turneringsansvarlig Helge Skjørberg: Eli Gjengstø, Ranu Homniam og Charlotte Jayer.

På andreplass: Marius Wang, Gildas Mevel og Robert Pettersen.