Unggutta utnyttet fraværet

27.08.2019

I Fredrikstad møtte 14 lag til dyst på Tollbodsplassen sentralt i byen. Flere kunne det blitt, men en del spillere deltok samme helg i København Åben, i tillegg til at Petanque Club Hølen hadde offisiell åpning av sine nye petanquebaner. Alt i alt, godt oppmøte og trippellagene spilte 5 runder monrad + Semi/Finale.

Tidlig viste Ungguttene, Jonas Erdahl og Gabriel G. Bel-Lafkih med hjelp av Simo Menzhi, at de var et godt sammensatt lag og alt fungerte tidlig. De vant innledende med imponerende 5 seiere, hvor de slo flere forhåndsfavoritter.

Ståle Baksetersveen, Arild Eliassen og Rune Fuglesang måtte gi tapt for unggutta, men ble eneste lag med 4 seiere etter innledende. De slo den største forhåndsfavoritten, Kjell Rune Karlsen, Bjørn Arne Nordhagen og Peter Häring allerede i 2. kamp og viste der at de hadde toppnivået inne.

Hjemmehåpet Atle Andersen, Freddy Friberg og Odd Porsmyr er et lag man alltid må regne med. De er godt sammensatte som lag og har spilt sammen mange ganger. I Glommaturnering viste de seg frem med 3 seiere i innledende: med den klart beste scoren av lag med 3 seiere etter innledende.

Follolaget Arne Olsen, Silje Akre og Egil Olsen har vist mange ganger at de er et bra lag som  kan slå de aller beste. I helgen gjorde de det igjen. I starten gikk det litt trådt, men de sto sammen, snudde skuta og sikret seg en semifinaleplass. - Dette med fattige 1 scorepoeng, som gikk på bekostning av Signe Hovind, Maija Juva og Larry Young.

I semifinale 1 møttes vinneren av innledende: Gabriel, Jonas og Simo, laget fra Follo: Silje, Arne og Egil. Der tok ungguttene en stor ledelse tidlig før Silje og co bedret spillet. Ved hjelp av en 5-er og en 3-er så var de tilbake i kampen. Da tok Jonas tak: Med to bra kuler tidlig to runder på rad sikret ungguttene seieren og var klare for finalen. Her skulle de møte vinneren av kampen mellom Ståle, Rune og Arild vs Atle, Freddy og Odd.

Kampen varte lenge etter at HPK-trioen hadde tatt en tidlig ledelse, og på stillingen 12-10 i favør HPK, så skjedde dagens antiklimaks. BFII-trioen hadde to kuler igjen, men Ståle la rett ved grisen på sin siste og dermed var alt opp til Freddy. Han bommet første, men på andre traff han grisen. Grisen stoppet i en kule på linjen, og en av spillerne fra BFII skriker at det er 3 til BFII og de begynner å juble for seier. - Men så finner en av HPK-spillerne ut at det er de som ligger på linja og dermed var HPK i finalen istedenfor. Skuffelse ble til glede for HPK, og det helt motsatte for BFII.

Dermed ble finalen spilt mellom HPKs Ståle, Rune og Arild og GPKs Simo, Jonas og Gabriel.

Etter en treg start av begge lag tok GPK ledelsen og de så seg ikke tilbake før sluttresultatet 13-2. Jonas Erdahl sin første rankingseier var et faktum, i tillegg til at dette var Gabriel sin 5. seier på rad. Gratulasjoner til Simohamed Menzhi, Jonas Erdahl og Gabriel G. Bel-Lafkih som vinnere av Glommaturneringen 2019!

I tillegg var det to nye spillere i rankingsammenheng, Predrag Grozdanic og Goran Balic fra GPK spilte med kompisen Mili Selimovic. Velkommen tilbake ved en senere anledning!

Tusen takk til arrangørene fra Boule Frederik II og takk til dommer Finn Gundersen. Takk til alle som deltok, husk også to dobbelturneringer til helgen. Påmeldingslistene fylles opp i skrivende stund!

 

Glommaturneringen

24. september 2019, Tollbodplassen i Fredrikstad

1. Simohamed Menzhi – Jonas Erdahl – Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK
2. Rune Fuglesang - Arild Eliassen - Ståle Baksetersveen, HPK
3. Atle Andersen – Freddy Friberg – Odd Porsmyr, BFII
3. Silje Akre - Egil Olsen - Arne Olsen, FPK

5. Signe Hovind – Maija Juva – Larry Young, OPC/FPK
6. Helge Skjørberg - Birger O. Hansen - Hans-Erik Røneid-Hansen, HPK
7. Ragnhild Andersen – Viggo Høybjør – Ib Asger Andersen, BFII
8. Jean Jaques Razaka - Jim Pettersen - Morten Torp, OPC/FPK
9. Predrag Grozdanic – Goran Balic – Mili Selimovic, GPK
10. Steinar Friberg – Rune Nilsen – Johan Øren, BFII
11. Kjell Rune Karlsen - Bjørn Arne Nordhagen - Peter Häring, HPK
12. Inger Berit Kristiansen – Nawzad Wasfy – Gunnar Salthe, BFII
13. Ole Evenstad - Sven A. Kolstad - Vidar Hauger, FPK/OPC
14. Rolf Bjercke - Jan Erik Jensen - Arnstein Barstad, HPK

 

 

Tekst: Gabriel G. Bel-Lafkih (med tilføyinger av webredaktør)

Foto: Odd Porsmyr, BFII