Økern 1-dags | Vått, men godt!

13.08.2019

Det ble en dag i presisjonsleggingens tegn for de deltakende trippellagene i Prindens Hage. Styrtregn før tredje og siste puljekamp gjorde banene svært krevende for skytterne, og for leggerne gjalt kun en ting: Høye kast med rent slipp og landingspunkt nærmest mulig gris.

Særlig veteranlandslagets Hans-Erik Røneid-Hansen mestret utfordringen utmerket. Med presise legg slet motstanderne med å kvitte seg med poengkula, og øvrige på laget måtte dermed på best mulig vis forsøke å lage forsvar. Birger Hansen noe uredde skytetaktikk lykkes ofte med å gi holmestrandingene bedre plass, og dermed kunne Odd-Reidar Gullbrandsen enklere plusse på med sine kuler. Tre av tre mulige seire i innledende og noen timer senere: Finaleplass!

Puljeenerne fikk semifinale-plass sammen med Atle Smeby, Arne Olsen og Bjørn Kopperud, som noe overraskende slo Bastien Testaniere, Simohamed Menzhi og Gildas Mevel i siste puljekamp. Dermed gikk team Smeby videre på score, da det var tre lag med en seier hver. Damelandslagets Toini Hoel, Eli Gjengstø og Ranu Homniam var det tredje laget som slukøret og klissvåte måtte takke for seg.

Og det var nettopp været som måtte ta det aller meste av skylden for den skuffende lave oppslutningen da Økern Petanque Club inviterte til rankingturnering i Oslos storstue, Prindsen Hage. Turneringen som opprinnelig var skissert til to dager samlet kun 8 trippellag. Dermed ble også turneringen komprimert til en dag: tre innledende kamper, to puljer, semi- og finale. Med det glimrende utgangspunktet midt i sentrum var dette selvsagt svært beklagelig, og Prindsen var også nærmest folketom grunnet de fryktede regnskyllene.

Før...

Og etter...

Heldigvis nøyde værgudene seg med kun ett regnskyll. Nok til å gjøre banene søkkvåte, men dagen startet på beste vis frem til tredje kamp, og begge sluttspillkampene ble spilt helt uten regntøy. Folk ble sittende og se på, forsynte seg med stedets fasiliteter og ja takk til flere slike tilstelninger!

Utslåtte spillere fikk blant annet se semifinalene som begge ble vunnet med store sifre for de senere finalistene. Nevnte veteranlandslag målte krefter mot det rene OPC-laget Jean Jaques Razaka, Sven Kolstad og Svein Bruu, og slapp til overmål ikke inn ett eneste poeng. I den andre semifinalen fikk Follo-gutta Atle Smeby, Arne Olsen og Bjørn Kopperud i det minste to poeng.

OPCs Svein, Sven og Jean Jaques gikk videre til sluttspillet med bare en seier, men med henholdsvis ett og tre viktige scorepoeng mer enn sine duellanter. Så var de også bare ett eneste poeng unna en potesielt andre seier i puljen, da de tapte knepent 12-13 i tredje puljematch mot Groruddalens Magnus Utgård og far og sønn Bel-Lafkih; Benny og Gabriel. Dermed fikk nettopp disse tre tittelen puljevinner - og enda gjevere tittel til slutt. Mer om det om litt.

OPC-seieren (13-10) kom mot Larry Young, Maija Juva og Signe Hovind i andre kamp, etter 7-13 i første mot klubbkompis Vidar Hauger som spilte med HPKs Helge Skjørberg og Peter Häring. Sistnevnte trio måtte igjen se seg slått 10-13 mot GPK i andre, og 5-13 i tredje mot team Young. Dette var en kjærkommen seier for Larry, Maija og Signe etter å ha blitt avspist med bare ett poeng i første kamp mot Magnus, Benny og Gabriel, og deretter tap også i andre.

For veteranlandslagets finalemotstandere hadde det altså vært en behagelig start på dagen, og da de kjempet inn seier også i andre kamp, var de allerede nokså trygge på avansement. Semifinalen kan neppe sies å ha vært særlig spennende, sifrene tatt i betraktning, men selve finalen var lenge nervepirrende.

Hans-Erik fortsatte med sine stødige leggekuler, men Benny var en av få skyttere denne dagen som lykkes i å treffe. - Og i finalen traff han meget godt, hardt nok til å treffe kulen uten å selv hoppe over. Gabriel, som tidligere var lagets skytter, ble omplassert som legger med sine høye, fine legg inn til gris. Om den første ikke lyktes, ble i alle fall neste kule som regel helt perfekt. Så ville veteranlandslaget det annerledes. Litt etter litt kom de krypende oppover poengtavla, opphentingen startet da de lå under 1-9. Birgers ureddhet fikset flere HPK-poeng, og oppgjøret begynte å bli faretruende jevnt.

- Før det endte med ni til veteranene, tretten til groruddalingene; Viktige rankingpoeng til de blå, og en like viktig opptur som del av oppkjøringen til Veteran-EM. Vinn-vinn!

 

Økern 1-dags

10. august 2019, Prindsen Hage, Oslo

1. Magnus Utgård, Benny Bel-Lafkih og Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK

2. Hans-Erik Røneid-Hansen, Odd-Reidar Gullbrandsen og Birger O. Hansen, HPK

3. Atle Smeby, Arne Olsen og Bjørn Kopperud, FPK

3. Jean Jaques Razaka, Sven A. Kolstad og Svein Bruu, OPC

5. - 8. plass

Øvrige lag

 

Tusen takk til Økern-leder Ronny Gudmundsen for gjennomføring, til dommer Ståle Baksetersveen, til spillere som trosset værmeldingen og meldte seg på, og til alle som kom innom for å hilse på.

 

 

 

Tekst: Eli Gjengstø, petanque.no

Foto: Ronny Gudmundsen og Ståle Baksetersveen