NM 2019 | Noen ord fra arrangøren

01.07.2019

Da var det ugjenkallelig slutt for denne gang, de siste kamper er spilt, medaljer delt ut, seire feiret og kuler kastet. NM 2019 på Fagernes er kun et minne, skriver OPC-president Caroline Hovind Fantoft i et takkebrev publisert på Petanque.no.

På vegne av OPC ønsker jeg å takke alle som var med.

Først og fremst en stor takk til Bjørn Vidnes: NMs initiativtager og den som uten tvil har lagt ned flest timer i forberedelser og arbeid med NM.

Bjørn Vidnes hadde hovedansvaret for hele arrangementet, og tok også økt i sekretariatet. Her sammen med idrettskonsulent Arild Skjæveland, og OPC-president Caroline Hovind Fantoft.

Videre hadde vi uvurderlig støtte i den flotte gjengen med frivillige på Fagernes, se fremsidebildet. Det finnes ikke den ting som ikke denne gjengen kan fikse. De har ikke vært annet enn superpositive hele veien, og har velvillig stilt opp fra tidlig morgen til sene kvelder. De har laget baner, kjørt truck, vasket toaletter, vært parkeringsvakter blant annet. Og innimellom hadde de jammen tid til å slå av en hyggelig prat med alle og enhver.

Æresmedlem og OPC-medlem Signe Hovind sammen med tre av mesterskapets dommere: Mike Pegg, Finn Gundersen og Maija Juva.

Munkekroen på Fagernes var gjennom hele helgen til stede og serverte oss både vått og tørt. De vartet opp med nystekte skillingsboller og rundstykker fra tidlig morgen, og både grillmat og annet snadder utover dagen. Vi hadde også for første gang muligheten for å kunne kjøpe alkohol ved banen, og det så ut som det ble satt stor pris på å kunne ta seg en øl eller vin etter at man var slått ut.

Bjørn Nytun var mannen bak telt, bord og benker og opplegg på campingområdet. Han var innom området flere ganger i løpet av helgen og hadde hele tiden et øye på at alt fungerte som det skulle.

Seksjonsstyret hadde i forkant av mesterskapet sørget for trekning og skjemaer og scorekort, og grundige forberedelser sørget for fin flyt for de som til enhver tid bemannet sekretæriatet.

 

Det har gått mange måneder siden Bjørn kom til meg med ideen om et Fagernes-NM, og for et NM det ble. Vi hadde her muligheten til et sjeldent kompakt arrangement; der spill, bevertning og overnatting kun var steinkast (kulekast for oss da) unna hverandre. Vi håpet, og det ble innfridd, at dette ville kunne gi større tilskuermasse under sluttspillkampene, og et enda mer sosialt NM enn hva vi tidligere har hatt.

Også de omgivelsene da! Skogkledde fjell på alle kanter, og baner nesten i vannkanten. Det ble observert badehåndklær på stranden, men om de tilhørte petanquespillere vites ikke.

Men, den aller største takken går til alle dere som reiste til Fagernes og deltok i årets NM, enten som spillere eller heiagjeng. Ethvert NM, og enhver turnering, er helt avhengig av dere for at det skal bli et godt arrangement.

Med det sier jeg takk for innsatsen alle sammen, og gratulerer så mye til alle som deltok.

Vi overlater stafettpinnen til Bergen Petanque Klubb, og gleder oss til NM 2020.

 

Oslo, 26. juni 2019 

På vegne av OPC,

Caroline Hovind Fantoft

 

______________________________________

Foto: Arne J. Bergmål