Gjengstø/Bel-Lafkih tok tilbake mix-tronen

20.06.2019

NM Dobbel Mix 2019 | Regjerende mestere Charlotte Jayer og Bastien Testaniere (GPK) klarte nesten å gjenta bragden fra Stord i fjor, men i årets semifinale måtte de gi tapt med minst mulig margin, 12 - 13, mot Eli Gjengstø og Benny Bel Lafkih (GPK).

Torsdag startet NM i Petanque i idylliske Fagernes med Dobbel Mix og Dobbel V65. 

Eli/Benny tok tidlig i semifinalen kommando og ledet stort, men Charlotte/Bastien tok sakte, men sikkert over ledelsen. Mot slutten hadde de muligheter til å avgjøre, men benyttet dem ikke. 

På stillingen 11-12 la Benny inn de avgjørende to poengene som sendte de til nok en finale.

I den andre semifinalen var det også ekstremt jevnt. Lagene fulgte hverandre hele veien, helt frem til 10-10. Da sa Ranu/Roger takk for følget, og avgjorde til 13-10-seier. 

I finalen var Gjengstø/Bel Lafkih suverene, og etter tre griser var stillingen 11-0! Økern-duoen reduserte til 11 - 1 og så til 11 - 2, før GPK-paret gjorde finalen til en svært kort prosess. 13 - 2 til Gjengstø/Bel Lafkih og med det deres andre NM-gull i mix dobbel noen sinne. 

Vi gratulererer med årets første NM-gull!

Slik var dagen

Gruppe A: 

Benny Bel Lafkih og Eli Gjengstø var på papiret storfavoritt til å ta gruppeseieren i gruppe A, og leverte varene i de innledende rundene. Med fire seire og +23 i score var samboerparet greit videre til 8. delsfinaler.

Andreplassen tok Heidi Skjørberg Nilsen og Rune Fuglesang med tre seirer og +11 i score, med Lise Østby/Steinar Friberg, Anita Magnussen/Lars Sleen og Mari Presthaug/Jon Larsen på de påfølgende plassene.

Gruppe B:

Også i gruppe B var det en klar favoritt på papiret, Oslo Petanque Clubs Max Carlström og Signe Hovind. Med fire av fire seirer og +20 i score gjorde de elegant gruppeseieren sin.

Nummer to i gruppa ble Ingunn Thorvik og Sverre Meisingset fra Holmestrand Petanque klubb med tre seirer.

Gruppe C: 

I gruppes C fant vi gruppa der det var jevnest om å ta seg videre til 8. delsfinale. Jean Espic/Clarisse Haushalter vant gruppen med fire av fire seirer og +26 i core, men bak de var det til slutt tre lag som stod likt på poeng.

Av Ellen Strømme/Eyolf Jul-Larsen (BPK), Marianne Moholt/Johnny Skjørberg (HPK) og Britt Anna Lyngås/Øystein Vinsjevik (SPK), var de to sistnevnte også helt like på score. Dermed gikk Britt Anna/Øystein videre på innbyrdes oppgjør, siden de slo Marianne/Johnny.

Gruppe D:

Ranu Homnian og Roger Støa var på forhånd tippet til å ta gruppeseieren her, og gjorde det nokså komfortabelt. Med fire seire av fire mulige og +29 i score, var det ingen tvil. Bak seg fikk de med seg Trine Tinglum og Marius Wang fra OPC som vant tre av sine fire kamper.

Gruppe E: 

Her fikk vi det som ble mix-øvelsens desidert tetteste pulje. Som spådd på forhånd vant regjerende Norgesmestere i Mix, Bastien Testaniere og Charlotte Jayer (GPK) gruppen med tre av tre seire og +20 i score.

Bak de to skilte det tre fattige score-poeng mellom 2. og 4. plassen. Sissel Lekven/Viljar Losnegard (SPK), Gunvor Berge/Bjørn Vidnes (OPC) og Vina Naidu/Bjørn Arne Nordhagen (HPK) hadde alle en seier hver. Sissel/Viljar berget andreplass og avansement med to bedre scorepoeng enn Gunvor/Bjørn.

Gruppe F: 

Nok en gruppe der ett lag skilte seg tidlig ut. Gunn Trine Hansen og Kjell Rune Karlsen fra Holmestrand Petanqueklubb vant tre av tre kamper innledende, og gikk videre med +19 i score. Andreplassen tok Helen Knoff/Freddy Friberg fra Boule Frederik II med to seirer.

Gruppe G:

En jevn pulje der tre lag havnet på to seirer hver, og score måtte skille hvem som gikk videre. Best score fikk Unn Fodstad/Jon Øystein Strand (HPK) med +16. Andreplassen gikk til Lisbeth Johannesen/Tore Blokhus (SPK) med +8. Den sure tredjeplassen måtte Ingvild Kiplesund/Oddvar Karlsen (FPK) ta til takke med, med -1 i score. 

Gruppe H:

Caroline Hovind/Gildas Mevel fra Oslo Petanqueklubb gikk til topps i gruppe H med to av tre seire og sterke +21 i score. Bak OPC-duoen var det Bergens Toini Hoel/Hervé Socquet-Juglard som sikret andreplassen, med to seire og +4 i score.

Åttendedelsfinaler

 • Eli/Benny  – Britt Anna/Øystein 13-3
 • Trine/Marius – Gunn Trine/Kjell Rune 13-10
 • Unn/Jon Øystein – Toini Hoel/Hervé 12-13
 • Charlotte/Bastien – Ingunn/Sverre 13-4
 • Sissel/Viljar – Signe/Max 13-8
 • Clarisse/Jean – Heidi/Rune 7-13
 • Caroline/Gildas – Lisbeth/Tore 13-0
 • Ranu/Roger – Freddy/Helen 13-1

Kvartfinaler

 • Ranu/Roger – Heidi/Rune 13-5
 • Charlotte/Bastien – Caroline/Gildas 13-1
 • Eli/Benny – Trine/Marius 13-7
 • Sissel/Viljar – Toini/Herve 12-13

Semifinaler:

 • Eli/Benny – Charlotte/Bastien 13-12
 • Ranu/Roger – Toini/Herve 13-10

Finale:

 • Eli/Benny - Ranu/Roger 13-2  

 

 

NM Dobbel Mix

20. juni 2019

1. Eli Gjengstø og Benny Bel Lafkih, GPK

2. Ranu Homnian og Roger Støa, ØPC

3. Charlotte Jayer og Bastien Testaniere, GPK

3. Toini Hoel og Hervé Socquet-Juglard, BPK 

5. - 8. plass

Heidi Skjørberg Nilsen og Rune Fuglesang, HPK

Caroline Hovind og Gildas Mevel, OPC

Trine Tinglum og Marius Wang, OPC

Sissel Lekven og Viljar Losnegard, SPK

9. - 16. plass:

Britt Anna Lyngås og Øystein Vinsjevik, SPK

Gunn Berit Hansen og Kjell Rune Karlsen, HPK

Unn Fodstad og Jon Øystein Strand, HPK

Ingunn Thorvik og Sverre Meisingset, HPK

Signe Hovind og Max Carlström, OPC

Clarisse Haushalter og Jean Espic, GPK

Lisbeth Johannesen og Tore Blokhus, SPK

Freddy Friberg og Helen Knoff, BFII

Øvrige lag

36 lag deltok i NM Dobbel Mix.