NM 2019 | Østlandsskytterne

11.06.2019

Østlandets distriktskvalifisering til NM Presisjonsskyting ble avholdt i forbindelse med landslagskvalifiseringen 9. juni på Sofiemyr.

Som følge av den nye distriktsinndelingen er nytt antall plasser for Østlandsklubbene 12. Vestlandets klubber har 7 plasser til fordeling, og disse plassene ble fullsatte siste helgen i mai. Les mer i (denne artikkelen).

I tillegg er Odd Kvarme direkte kvalifisert som regjerende Norgesmester i øvelsen. Med andre ord: totalt 20 stykker skal kjempe om å bli blant de åtte beste, bli høyest mulig rangert i selve sluttspillet, og gjerne premieres med den gjeveste medaljen.

26 skyttere deltok i Østlandets kvalifisering. Tre kvinner deltok - og alle kvalifiserte seg. Enda større poeng: Høyeste poengsum av alle var 35, og to av kvinnene fikk nettopp denne summen!

At Ranu Homniam er kapabel til treff på treff på treff er ikke uventet. Mer spennende var det å se om hennes landslagsvenninne Charlotte Jayer endelig ville klare å kvalifisere seg. - Det greide hun, til gangs! VM-duoen hamret løs, begge to oppnådde 35 poeng og er blant de klareste medaljekandidatene i NM.

En stor overraskelse finner vi på den tredje høyeste poengsummen. Svein Rune Fuglesang stoppet ikke å treffe før han nådde 31 poeng!

Ned til fjerdeplass i kvalifiseringen skiller mange poeng: Bastien Testaniere sikret NM-plass med 24 poeng. Etter ham følger de andre tett i tett: Rune Kristoffersen med 23, Ståle Baksetersveen med 22 og EM-klare Birger O. Hansen samt Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih med 21. Benny Bel-Lafkih og Johnny Skjørberg er også videre med 20 poeng, og til slutt: Eli Gjengstø og Gildas Mevel, begge med 19 poeng. Vipps, var alle 12 plassene fylt opp.

 

Østlandets distriktskvalifisering

9. juni 2019, topp 12 *

Bastien Testaniere, GPK

Benny Bel-Lafkih, GPK

Birger O. Hansen, HPK

Charlotte Jayer, GPK

Eli Gjengstø, GPK

Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK

Gildas Mevel, OPC

Johnny Skjørberg, HPK

Ranu Homniam, ØPK

Rune Kristoffersen, FPK

Ståle Baksetersveen, HPK

Svein Rune Fuglesang, HPK

 * alfabetisk rekkefølge

 

Kvalifiseringen/rangeringen under selve NM starter om mulig allerede onsdag 19. juni dersom nok skyttere er til stede i Fagernes og værforholdene er stabile. Kvalifiseringen fortsetter i så fall torsdag.

Distriktskvalifiserte skyttere vil bli kontaktet i god tid slik at arrangørene kan sørge for best mulig tilrettelegging for alle parter. Selve sluttspillet finner sted fredag 21. juni, fortrinnsvis i pausen mellom innledende og sluttspill i NM Singel. Her skytes det rene dueller både i kvartfinaler, semifinaler og i selve finalen.

 

Tekst: Eli Gjengstø | petanque.no