Ranking 2019 #4

27.05.2019

 

 

Etter et opphold i fjor på grunn av NM-arrangering, var Stord Petanqueklubb tilbake med Stordturneringa denne helga. En turnering som etter hvert også har blitt mer og mer populær for tilreisende østfra.

Også i år hadde de fleste av landets beste spillere tatt turen over fjellet for å kjempe om viktige poeng på spiller- og klubbrankingen. Totalt 54 lag var samlet på industriområdet på Heiane på Stord, fordelt på 34 dobbellag lørdag og 20 trippellag søndag.

 

Spillerrankingen

Totalt 23 av disse spillerne samlet sine første poeng på årets spillerranking denne helgen. I toppen av spillerrankingen forblir Groruddalen Petanqueklubbs Bastien Testaniere ledende, etter en ny sterk helg med seier i trippel og tredjeplass i dobbel.

Men med to turneringsseire på Stord, nærmer tidenes ranking-konge, Benny Bel Lafkih, seg sin gode klubbkamerat med stormskritt. Etter triumfhelgen på Stord gjorde han et byks fra 9. plass og helt opp på 2. plass.

(Se hele spillerrankingen her)

 

Klubbrankingen

Vertsklubb Stord Petanqueklubb må se seg svært godt fornøyd med det som ble prestert i helgen. Totalt samlet klubben 228 rankingpoeng denne helgen, og gikk med det forbi Groruddalen Petanqueklubb og opp i ledelsen i årets klubbranking!

Ned til Groruddalen er det likevel bare 37 poeng, etter det som var en svært imponerende helg av de fra klubben som hadde tatt turen.

Med totalt 28 poeng for den andre vestlandsklubben, Bergen Petanque Klubb, klatret de opp på 7. plass på klubbrankingen etter Stordturneringa.

(Se hele klubbrankingen her)

 

 

Tekst: Vebjørn Bjørkås, petanque.no