Last men standing

13.05.2019

Mens maisola og nordavinden slåss med hverandre, kjempet 46 spillere mot hverandre på en stor grusplass i Frognerparken. På toppen av pallen tronet to av arrangørklubbens egne.

Faktisk, en av to arrangører. Bastien Testaniere og Gabriel G. Bel-Lafkih tok grep da Groruddalen Petanque Klubb så seg nødt til å avlyse årets utgave av GPK Festivalhelg. Som substitutt la de planer, resultert i to dagers spill: Dobbel på lørdag og Singel på søndag. Ugreit vær på lørdag var kanskje årsaken til litt færre lag enn ventet i Dobbel, men til Singel hadde PetanqueNorge virkelig mobilisert.

Se også: Slik gikk det i (GPK Dobbel).

Bastien stod også på førsteplass da de tre innledende kampene i swiss-systemet var ferdigspilt: Tre seire av tre mulige seire og en solid score. Overbevisende spill serverte han også i sluttspillet, selv om det ikke skulle holde helt inn.

På de tre neste plasseringene etter innledende fant vi for øvrig hans makkere til landslagskvalifiseringen i juni. Blant disse med-arrangør Gabriel G. Bel-Lafkih og langveisfarende Viljar Losnegard som spilte seg frem til henholdsvis kvartfinale og åttendedels. Nest best etter innledende var Benny Bel-Lafkih, men han røk allerede i skillematchen mot Krister Jansson og skulle senere på dagen spille seg frem til finalen i B-sluttspillet.

 

A-sluttspillet

Singelturneringens vinner ble derimot Robert Pettersen, som etter innledende lå på 11. plass. Han startet med to seire, og tapte den siste innledende med minste mulige margin. Like knapt skulle det også bli i kvartfinalen, men da til hans fordel. 

Robert serverte gode legg og hadde god uttelling på skudd, ikke minst beholdt han roen og konsentrasjonen helt til siste kast. Robban blant venner har i snart tjue år stadig hevdet seg i toppen og har mottatt kongepokalen tre ganger, men har kanskje ikke vært like trygg på spillet sitt de siste årene. I år kan han allerede glede seg over å ha vunnet landslagskvalifseringen til Nations Veteran Cup og GPK Singel, dette på bekostning av 45 andre spillere. Vi gleder oss til neste høydepunkt!

Vil du se? Hele finalen ble (Live streamet).

Der GPK-spillere plasserte seg på de to øverste trinn, fyllte OPC-spillere opp det laveste trinnet på pallen. Både Max Carlstrøm og Marius Breimo rakk bare å komme halvveis på scoreboardet før motstanderne nådde tretten poeng. 

Av øvrige resultater fra A-sluttspillet er det hyggelig å finne kvinnedobbellaget fra VM på delt femteplass. Ranu Homniam ble slått av Bastien, mens Charlotte Jayer var uhyre nære å slå ut Robert.

Finale

  • Bastien vs Robert: 8-13

Semifinaler

  • Bastien vs Marius: 13-6, Robert vs Max: 13-7

Kvartfinaler

  • Bastien vs Ranu: 13-8, Marius vs Gabriel: 13-9, Robert vs Charlotte: 13-12, Gildas vs Max: 7-13

Åttendedelsfinaler

  • Bastien vs Øystein 13-0, Arne vs Ranu: 6-13, Atle vs Marius: 11-13, Jan Egil vs Gabriel: 9-13, Viljar vs Robert: 7-13, Charlotte vs Gunvor: 13-4, Marcin vs Gildas: 5-13, Max vs Krister: 13-4

 

B-sluttspillet

I B-sluttspillet imponerte Mustapha Djebrouni fra tidlig til sent og gjorde skam på ordtaket Uten mat og drikke... . Et knepent tap i første innledende ble etterfulgt av to seire og foreløpig 12.plass. Deretter ble han skjøvet ned til B-sluttspillet med tap i skillematch mot Øystein Kruge.

Rolf Hermansen tapte med kun ett poeng i åttendedelsfinalen, og den knappe seieren ga kanskje Mustapha ekstra boost mot Simohamed Menzhi. 13-9, samme sum som i semifinalen mot Odd Porsmyr. Tett oppgjør skulle det også bli i selve finalen, hvor motstander Benny Bel-Lafkih kom opp i elleve før Mustapha fikk inn det trettende og avgjørende poenget.

Finale

  • Mustapha vs Benny: 13-11

Semifinaler

  • Mustapha vs Odd: 13-9, Jean vs Benny: 2-13

Kvartfinaler

  • Mustapha vs Simo: 13-9, Larry vs Odd: 11-13, Jean vs Sven: 13-3, Freddy vs Benny: 5-13

 

C-sluttspillet

Takket være det store deltakerantallet ble det også arrangert C-sluttspill. Her spilte alle de som ikke ble blant de 32 beste etter innledende.

Verken Michel Rey eller Ragnar Weseth, gode Sinsen-kolleger, lykkes helt i innledende, og var med sine 0 seire fullstendig inneforstått med å gå glipp av avansement. Dette tok de igjen til det fulle i C-sluttspillet. Eldre herrer ruster som kjent aldri.

Det ble nettopp disse to som holdt ut lengst i sitt sluttspill. Ragnar lå svært godt an og opparbeidet seg en ledelse på hele 11-2, før Michel viste for motstander og tilskuere at han har silkehånden som skal til for å legge inn til poeng i Frognerparken. Litt etter litt plusset han på, og når så Ragnar misset en stor sjanse til av avgjøre i kampens nest siste runde, takket Michel for muligheten med å seire i neste.

Finale

  • Ragnar vs Michel: 12-13

Semifinaler

  • Ragnar vs Jan Erik: 13-6, Michel vs Silje: 13-6

 

På vegne av arrangørene takkes Maija Juva for hennes dommergjerning to dager til ende og til OPC v/ Signe Hovind for lån av telt og utstyr, samt Pierre Espic og Gildas Mevel for hjelp med frakt. Nok en gang en stor takk til Hanne Arnesen for sekretariatsjobben på lørdag. Jean Espic fortjener masse honnør for viktige bidrag til kiosken.Takk til alle som kom innom, for alle smil og gode ord, og en ekstra takk til alle som hjalp til med et strabasiøst telt i nordavinden.

 

GPK Singel

12. mai 2019, Frognerparken i Oslo

1. Robert Pettersen, GPK
2. Bastien Testaniere, GPK
3. Max Carlstrøm, OPC
3. Marius Breimo, OPC

5. - 8. plass
Ranu Homniam, ØPC
Gabriel G. Bel-Lafkih, GPK
Charlotte Jayer, GPK
Gildas Mevel, OPC

9. - 16. plass
Øystein Kruge, OPC
Arne Olsen, FPK
Atle Smeby, FPK
Jan Egil Andresen, OPC
Viljar Losnegard, SPK
Gunvor Berge, OPC
Marcin Wachala, Polen
Krister Jansson, ØPC

17. - 24. plass
Mustapha Djebrouni, ØPC (B1)
Benny Bel-Lafkih, GPK (B2)
Odd Porsmyr, BFII (B3)
Jean Espic, GPK (B3)
Simohamed Menzhi, GPK
Larry Young, FPK
Sven A. Kolstad, OPC
Freddy Friberg, BFII

25. - 32. plass
Rolf Hermansen, BFII
Vebjørn Bjørkås, SPK
Kaspars Akhmens, Latvia
Jean Jaques Razaka, OPC
Samuel Collins, OPC
Svein Rune Fuglesang, HPK
Bjørn Kopperud, FPK
Tore Blokhus, SPK

33. - 46. plass
Michel Rey, SIN (C1)
Ragnar Weseth, SIN (C2)
Silje Akre, FPK (C3)
Jan Erik Jensen (C3)
Line Eliassen, HPK
Clarisse Haushalter, GPK
Egil Olsen, FPK
Rune Solevåg, SPK
Arild Eliassen, HPK
Bjørn Vidnes, OPC
Vidar Hauger, OPC
Steinar Friberg, BFII
Roger Støa, ØPC
Mohamed Zahri, OPC (ikke møtt)

 

 

Tekst og foto: Eli Gjengstø | petanque.no