Vestbyhallen åpnet med kunst

05.10.2014

Og for en anledning! Terje Bratlie, Follo Petancas store ildsjel som for noen år siden døde så altfor tidlig, ble tradisjonen tro hedret med egen turnering i Vestbyhallen 4. oktober. Den engasjerte, sosiale og alltid blide Terje er stadig savnet i miljøet, og det er hyggelig å gjøre noe ekstra ut av turneringen. Denne dagen åpnet man samtidig Mili Selimovics salgsutstilling.

Mili Selimovic er kunstneren bak en rekke malerier som hele måneden kan nytes, tolkes og diskuteres samtidig som petanquekulene smeller i grusen. Bildene som er stilt ut stammer helt fra 1996 frem til i dag. Alle årene som har gått reflekteres også i ulike teknikker og motiver.

En rekke forfattere og samfunnsprofiler er portrettert med hjelp av tusj. Hundrevis av ørsmå tusjstreker. Maleriene ellers er stort sett malt med akryl, men legg også merke til dameportrettet i olje. Ulike grafiske teknikker er brukt, trykk og ørsmå biter av glass. For ikke å glemme collagebildene, med alle de små bitene av papir. 

Kanskje tydeligst ser vi de ulike teknikkene når de er stilt sammen som på denne måten:

Alle viser motiver fra Gamlebyen i Fredrikstad. Her drev han eget rammeverksted og galleri i årene 2008-2010. Lengst til høyre ser vi et eksempel på Milis collageteknikk. - Og alt ligger i detaljene. Selvsagt er papirbitene hentet fra lokalavisen!

Selv om han føler seg mest komfortabel med tegninger, han veldig glad i å jobbe med collage og teknikken har på mange måter utviklet seg til å bli en signatur for kunstneren. Å bygge opp et bilde med hjelp av små papirbiter tar lang tid, og krever en lengre kreativ prosess før man kommer til mål. 

"Å jobbe med mange ingredienser er krevende, og man må stadig tilegne seg kunnskap og erfaring for å klare å lage noe som skal treffe nervene. Ikke bare kaos", sier Mili. "Jeg er kommet vel på vei til å lære. Jo eldre man blir, jo mer glad i livet blir man. Jeg er optimist og livet er fargerikt."

Dette ser man tydelig på Milis nyeste malerier. Mange og sterke farger, og den som ser kan tolke som han eller hun selv vil. Kanskje er det vinduer som symboliserer utsikter til forandring?

Eller kanskje ser du noe helt annet?

Terje Bratlies minneturnering

Vestbyhallen har naturlig nok begrenset med plass. Denne gang ble det fullbooket, og flere stod på venteliste. Styret har meldt om ytterligere tre turneringer i løpet av innendørssesongen, men skribenten håper på flere. Høsten har blitt utnyttet til store forbedringer på banedekket. Borte vekk er alle de kjente og kjære (?) rennene, noe som gir større og bedre utfordringer for den enkeltes teknikk. Dette var gøy!

16 lag er maksimalt antall, og turneringen ble gjennomført i dobbel med fire runder monrad, etterfulgt av semifinaler og finale. Resterende lag spilte plasseringsmatcher, hvorav resultater kan leses under.

Variasjonen var god, med både landslagsspillere og mer uttalte hobbyspillere, fra begge sider av Oslofjorden og i alle aldre. Kunstneren selv spilte i tospann med klubbkamerat Mario Rodrigues og måtte etter endt spill ta til takke med en plassering midt på treet.

Aller best gjorde samboerparet Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø det, med samtlige kamper med seier. Hele 36i plusscore etter innledende, 13-5 mot Larry Young og Morten Torp i semifinalen, og 13-6 i finalen mot Marius Breimo og Rivo Nasoloniaina. I bronsefinalen vant veteranlandslagets Young/Torp 13-5 mot seniorlandslagets Ronny Gudmundsen og turneringens yngste, Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (13). - Kjente etternavn på sistnevnte? Ikke helt tilfeldig!

Resultater

Terje Bratlies minneturnering, 4. oktober 2014

1. Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø
2. Marius Breimo og Rivo Nasoloniaina
3. Morten Torp og Larry Young
4. Ronny Gudmundsen og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih

5. Oddvar Karlsen og Mike Barker
6. Morten Sørensen og Knut Lomsø
7. Vidar Hauger og Sven Kolstad
8. Mili Selimovic og Mario Rodriguez
9. Kitta Møller og Reidun Johansen
10. Harald Tronrud og Daniel Hushovd
11. Michel Rey og Mustapha Djibruni
12. Anita Stadheim og Jim Pettersen
13. Atle Smeby og Simo Menzhi
14. Dag Nygaard og Liz Charters
15. Maria Olsen og Arne Olsen
16. Karin Østlund og Kirsti Hagerup