Ranking 2019 #1

03.05.2019

Petanquesesongen 2019 er for alvor i gang, og etter de tre første rankingturneringene har noen favoritter allerede markert seg i toppen av årets liste. Og etter Groruddalen Petanque Klubbs siste stikk/bilde på Facebook (bildet over), tyder alt på at rivaliseringen om å bli både beste spiller og klubb i 2019 også har startet!

 

Spillerrankingen

Fjorårets rankingvinner, Charlotte Jayer, tok ledelsen etter sesongåpningen i Frognerparken, da hun vant sammen med Bastien Testaniere og Jean Espic.

Etter Vårturneringen i Hølen måtte hun se seg slått og forbigått på rankinglisten av sin samboer, Bastien, som vant turneringen på flunkende nye baner sammen med Benny Bel-Lafkih og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih.

På grunn av VM i Spania, var det mulighet i Frisco cup 1. mai for flere til å gå forbi ledende Bastien Testaniere, som er coach på det norske landslaget. Og Jean Espic benyttet den sjansen akkurat godt nok, og med sine to poeng fra andreplass i Frisco cup, deler han nå ledelsen sammen med Bastien.

Like bak, med bare ett poeng mindre, ligger Gildas Mevel (OPC) og Vebjørn Bjørkås (SPK), som tapte den spennende finalen på Sofiemyr 13-12 mot Max Carlström, Marius Wang og Marius Breimo (OPC).

(Se årets første spillerranking her)

 

Klubbrankingen

Som de foregående sesongene, har Groruddalen Petanque Klubb allerede festet et lite grep om årets klubbrankning. Me blant annet seier til rene GPK-lag både i Sesongpremieren i Frognerparken og i Vårturneringen i Hølen, har de skaffet seg en luke på 26 poeng ned til ned til OPC.

Mon tro om OPC eller noen av de andre klubbene vil kunne gi GPK kamp om å bli Norges beste klubb i 2019?

(Se årets første klubbranking her)

Til helgen inviterer Bergen Petanque Klubb til Vestlandsmesterskapet. Det kan bety noen endringer på årets spillerranking, og trolig et stort byks oppover klubbrankingen for både Stord Petanqueklubb og Bergen Petanque Klubb. 

 

Tekst: Vebjørn Bjørkås | petanque.no