NM-veka, nå også med Petanque

06.03.2019

I vårt naboland har Petanque vært en del av SM-veckan i mange år, og nå er det endelig også norsk petanques tur.

NM-veka er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og Norges idrettsforbund, med Norsk Tipping som hovedsponsor. I fjor ble den aller første i rekken arrangert, og norgesmestre ble kåret i totalt 23 idretter innen 15 særforbund. 

I 2019 blir altså Petanque en del av det gode selskap.

NM-veka 2019 arrangeres i Stavangerregionen 26.-30. juni, det vil si uken/helgen etter Norgesmesterskapet i Fagernes. Seksjon Petanque har vedtatt at vår øvelse under NM-veka blir NM Trippel Mix. 

NM Trippel Mix spilles lørdag 29. og søndag 30. juni i Vågen, midt i Stavanger. Maks. antall lag er satt til 24. I tråd med sedvanlige NM-regler må lag bestå av spillere fra samme klubb, og begge kjønn må følgelig være representert. 

Se også: Samleside med løpende informasjon om Norgesmesterskapene finnes på (denne siden).

Vi oppfordrer spillere til å melde seg på allerede nå til sin klubb, som sender klubbvis påmelding med frist 15. mai. Påmelding sendes idrettskonsulent Arild Skjæveland, epost arild.skjaeveland@nif.idrett.no.

Mer om NM-veka leses på (den offisielle nettsiden), hvor også (overnattingstilbud) er listet opp.

Seksjon Petanque forbeholder seg retten til å justere antall lag fra hver klubb for å innfri NM-vekas oppfording til geografisk og klubbmessig spredning. Klubbane må derfor melde på i prioritert rekkefølge, med lag 1, lag 2, osv. Dersom det blir veldig pågang går det etter rankingliste, men i utgangspunktet har alle klubber mulighet til å stille med to lag.