Ren mixfinale i V55

06.11.2018

Mandag 5. november 2018 ble den første av vinterens rene veteranturneringer avholdt innendørs i Vestbyhallen. 13 dobbellag deltok og best av alle: Ellen Meisingset og Thor Arne Smestad. Gratulerer!

Etter fire monradkamper i innledende var ett lag ubeseiret og tre øvrige hadde tre seire hver. Dermed var det klart hvilke lag som skulle spille semifinaler, og hvilke som måtte ut i rene plasseringskamper. 

Duoen som ledet etter innledende var Follos Larry Young og Maija Juva. - Riktignok hadde de kniven på strupen i to av kampene: 13-12 i begge, og den første allerede i kamp nr. 1. Her var det turneringens eneste rene kvinneduo, Inge Aabol og Reidun Johansen, som måtte takke for kampen med bare 12 poeng, og også i deres siste kamp ble det knepent tap. To seire tilsvarte plasseringskamp som de vant og havnet dermed på femteplass.

Tilbake til Larry og Maija: Etter den nervepirrende førstekampen ble det 13-7 seire over Odd Porsmyr og Rolf Hermansen som senere havnet på tredjeplass, samt deres bysbarn Inger Berit Kristiansen og Freddy Friberg. Fjerde seier kom mot nok et lag som havnet på tredjeplass: Rune Fuglesang og Arild Kristiansen. 

Det resterende semifinalelaget, Ellen Meisingset og Thor Arne Smestad, endte med tre seire og nok score til en foreløpig andreplass. De åpnet dagen med å nekte Ragnar Weseth og Lise Østby ett eneste poeng, og fulgte opp med 13-3 seier i andre kamp mot Steinar Friberg og Atle Andersen. Tapet kom i tredje kamp: 10-13 mot Rune Fuglesang og Arild Kristiansen, før den viktige tredjeseieren avsluttet innledende med nokså komfortable 13-7 over sinsengutta Michel Rey og Jørn Gillholm.

Utslåtte, men like blide: Rolf Hermansen og Odd Porsmyr, Arild Eliassen og Rune Fuglesang på delt tredjeplass.

Utfallet i plasseringskampene vises av tabellen under. Det var også de to beste etter innledende som endte opp i selve finalen. Larry og Maija slo østfoldingene, mens Ellen og Thor Arne slo vestfoldingene. Dermed ble det en ren mix veteran-finale, hvor sistnevnte duo gikk av med seieren 13-8.

Også i siste del av vintersesongen blir det ren veteranturnering i Vestbyhallen: 18. februar. Se hele terminlisten til VPH samt oversikt over Peter Pan-hallens nasjonalturneringer på (denne siden).

 

V55+ dobbelturnering

5. november 2018, Vestbyhallen

1. Ellen Meisingset og Thor Arne Smestad
2. Larry Young og Maija Juva
3. Odd Porsmyr og Rolf Hermansen
3. Rune Fuglesang og Arild Eliassen
5. Inge Aabol og Reidun Johansen
6. Ole Evenstad og Arne Olsen
7. Inger Berit Kristiansen og Freddy Friberg
8. Michel Rey og Jørn Gillstrøm
9. Ragnar Weseth og Lise Østby
10. Ragnhild Andersen og Ib Asger Andersen
11. Steinar Friberg og Atle Andersen
12. Harald Tronrud og Daniel Hushovd
13. Arild Kristiansen og Erik (?)

 

_______________________________

Tekst: Eli Gjengstø | petanque.no

Foto: Finn Gundersen