Adelskalender: Presisjonsskyting

30.10.2018

For å bli regnet som offisielt resultat må presisjonskyting finne sted under finalerundene i Norgesmesterskapet (NM) eller internasjonale mesterskap som VM eller EM, og det må være dokumentert i de offisielle resultatlistene. Spiller må ha løst lisens i Norge samme år som presisjonskytingen finner sted. Det differensieres ikke ved lik poengsum som under selve konkurransen: lik poengsum blir samme plassering på denne listen.

Bildet over: Odd Kvarme, norgesmester i Presisjonsskyting 2018. - Men ikke med nok poeng til å komme på adelskalenderen. Poengkravet blir vanskeligere og vanskeligere!

Presisjonskyting kom for første gang på programmet i NM i 2005, og under VM i 2000 ble det for første gang avholdt i et internasjonal turnering mesterskap. Også i Nordisk Mesterskap ble det arrangert Presisjonsskyting, men kun en gang før det ble tatt av programmet.

Thieu Cong Bo er innehaver av norsk rekord i Presisjonskyting med 48 poeng. Det var ikke store endringer på denne listen etter 2018-sesongen. Det var kun 2 spillere som klarte å få sine poengsummer med på listen. Ingen av disse var nykommere på listen, da både Ranu Homniam og Gabriel G. Bel-Lafkih er på listen fra før.

Vi legger merke til at det er flere spillere som har notert seg for flere poengsummer, noe som gjør at man er registrert flere ganger blant de 30 beste poengsummene. Faktum er bare 9 spillere har nok poeng til å bli registrert. For å være blant de 30 beste må man etter 2018-sesongen ha hele 32 poeng, noe som gjør at det blir vanskeligere år for år.

Se (Adelskalender for Presisjonsskyting)

 

 

Tekst/Tabell: Steinar Andersen | petanque.no