Ranking 2018 #20

28.08.2018

Den tjuende rankingturneringen i 2018 er historie. Follos Høstslag samlet 24 dobbellag hvor de åtte beste, samt de tre beste i B-sluttspillet, har fått sine velfortjente rankingpoeng plusset på i rankingtabellen. - Og legg merke til Groruddalen Petanque Klubb...!

 

Spillerranking

Tabelleder Benny Bel-Lafkih gikk til topps i Høstslaget og leder nå spillerrankingen med 137 poeng, 15 poeng mer enn Charlotte Jayer på andreplass. Benny spilte med Eli Gjengstø som med 11 nye poeng hoppet opp et hakk til fjerdeplass. Med dette dyttet hun ned deres sønn Gabriel til femteplass, men junioren har samlet opp en betydelig antall poeng og har gode muligheter for å beholde sin plass blant de seks beste ved sesongslutt. 

Bastien Testaniere kom på andreplass og fikk dermed med seg ni poeng. Nå er gapet opp til Charlotte nede i tre poeng, et skille som - dersom de gjør som planlagt - vil holde seg til etter neste turnering. Vi vet at han er forhindret fra å delta i Bergen, hvor det forventes å deles ut mange, mange rankingpoeng, og med bare en gjenstående turnering etter dette skal det godt gjøres at Charlotte ikke blir aller best i den familien!

Hvem kan så overraske på tampen av sesongen og sikre seg reisestøtte? Vebjørn Bjørkås på sjuendeplass har 77 poeng, 17 poeng færre enn Ranu Homniam på 6. plass. Her er det muligheter, skjønt begge tar turen over fjellet for å spille de to bergenske turneringer. Johnny Skjørberg og Marius Wang på delt 8. plass har 76 poeng, men grunnet VM går de glipp av Vika Høst, sesongens siste rankingturnering. Johnny kan heller ikke spille i helgens turnering, siden han da er opptatt med å forsvare de norske farger under Nations Veteran Cup. 

- Og da har vi enda ikke sett på muligheten for å bli blant de 16 beste! Her er det spenning, bare se:

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Ved forrige oppdatering skrev vi at spillerne fra Groruddalen Petanque Klubb stort sett har vært umulige å bryne seg på denne sesongen. Vel, vi ser oss nødt til å gjenta oss selv. Med 57 oppsamlede poeng under Follos Høstslag har klubben totalt svimlende 1003 poeng!

Dette er over 300 flere poeng enn Holmestrand Petanqueklubb på foreløpig 2. plass. I Høstslaget samlet vestfoldingene bare ni poeng, fattige fire poeng mer enn den ene vestlendingen til stede. Kan dette holde helt inn...?

(Se hele klubbrankingen)

 

Neste turnering, Monolitten, er lørdag 1. september. Spilling i Frognerparken er en flott måte å vise frem petanquens gleder på, og har du enda ikke meldt på deg og ditt lag er det stadig ikke for sent!