Ranking 2018 #19

23.08.2018

Økerns turnering forrige helg ga mange kamper, stor spenning og tilsvarende utbytte for deltakende spillere. Tretten trippellag er færre enn forventet, men med 11 poeng til vinner ble det utbytterikt også poengmessig. 

 

Spillerranking

Nesten litt utrolig, men fra forrige gang er det ingen forandringer i rekkefølgen blant topp 9!

Det mest markante hoppet er ikke overraskende Ole Hågensen, som gikk til topps i sin tredje turnering for året. Han har dermed lykkes 100 % i 2018! Vi håper han fortsetter å imponere i årets resterende turneringer... 

Hans makker Bjørn Vidnes gjorde også et formidabelt hopp, mens deres makker Benny Bel-Lafkih sikret viktige poeng i jakten på tittelen Rankingvinner 2018. Han befestet sin foreløpige førsteplass, men det er bare 11 poeng ned til andreplass og Norges høyest rankede kvinne: Charlotte Jayer. 

190 spillere har så langt tatt poeng, og 5 av disse har rundet 100 poeng. Det får være et poeng i seg selv at disse fem spillerne tilhører to familier. Et annet poeng er at en juniorspiller innehar fjerdeplassen, mens Topp 6 er helt jevnt kjønnsmessig.

Ranu Homniam på 6. plass har nå rykket fra 7. plass som deles mellom herrelandslagets Johnny Skjørberg og Marius Wang. Her skiller 14 poeng.

Poengsummen som per i dag holder til å være blant de 16 beste som blir foreviget på adelskalenderen er 55 poeng. Denne plassen har Youssef Taoubane, og i hans midlertidige fravær (reise til utlandet) er det gode muligheter for å hente ham inn.

Ved forrige oppdatering var vi spente på om jenta på juniorlandslaget, Nora Kiplesund, ville plukke med seg poeng under Økern 2-dagers. Og ja visst, det gjorde hun! Kvartfinale og fem nye poeng: Med dette har hun nå 17 poeng, nøyaktig like mange som far Lars. I Høstslaget er de to påmeldt sammen, og dermed kan far og datter sørge for et synkront hopp opp på listen.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Spillerne fra Groruddalen Petanque Klubb har stort sett vært umulige å bryne seg på hele sesongen. - I alle fall med tanke på klubbrankingen. Med sine 946 poeng er GPK i en klasse for seg.

Mest poeng av alle fikk GPK også i forrige turnering: 50 poeng. Follo Petanca ble nest beste klubb med sine 37 poeng, men med totalt 330 så langt i sesongen ligger de på femteplass, noen få poeng foran Økern.

Nest beste klubb på rankingen er Holmestrand (690 poeng), med en margin på 125 poeng på tredjeplass: Stord Petanqueklubb. Sistnevnte kan kapre mange viktige poeng i de to Bergens-turneringene neste måned, og det blir spennende å se om dette holder til andreplass sammenlagt. Med kun to stordingar østafjells har deres konkurrenter i alle fall en jobb å gjøre i gjenstående turneringer på Østlandet.

(Se hele klubbrankingen)

 

Neste turnering, Follos Høstslag, er allerede på lørdag. Turneringen arrangeres i dobbel, så her håper vi på ekstra mange lag og tilsvarende mange rankingpoeng å dele ut. Vel møtt og lykke til!