Norges juniorlandslag 2018

07.08.2018

EM for juniorer har blitt arrangert siden 2002, men Norge har deltatt kun en eneste gang. Under EM 2012 i belgiske Ghent  gledet vi oss over Pål William Johannessen, Herman Støa, Martin Vinje og Jonatan Smeby, men siden har mesterskapene for de yngste blitt avholdt uten norske landslagsspillere. 6 lange år siden sist: I 2018 skal norske flagg atter veives i et internasjonalt juniormesterskap!

11. - 14. oktober 2018 kan vi altså følge et juniorlag med Norge på brystet i EM-sammenheng. Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (17), Jonas Tyldum Erdahl (15), begge fra Groruddalen Petanque Klubb og Nora Julie Kiplesund (15 1/2) fra Follo Petanca Klubb er påmeldt til Europamesterskapet for juniorer som går av stabelen i Almeria, Spania.  

Gabriel og Nora trenger vel ingen nærmere presentasjon, mens Jonas ikke har vært å se i turneringssammenheng de senere år. Tro likevel ikke petanquekulene hans har ligget urørt av den grunn. Jonas har for øvrig vunnet NM-medalje som juniorspiller.  

Det skal bli spennende å følge med årets juniorlag!

Det arrangeres også EM i presisjonsskyting i juniorklassen og Gabriel deltar i denne øvelsen. Vi har jo senest i årets NM sett hva han er god for og ønsker lykke til!

André Erdahl blir med juniorlaget som coach og Eli R. Gjengstø blir med til Spania som delegat og reporter.

 

Signe Hovind,

seksjonsleder