NM 2018: Hvem vinner Trippel?

19.06.2018

I overimorgen skjer det, i overimorgen skjer det, i overimorgen STARTER NORGESMESTERSKAPET! Og hva er vel bedre enn å avslutte tipperekken med stalltips for den mest prestisjefylte øvelsen: Trippel? H*n har flere navn på listen over potensielle kongepokalløftere, så her er det bare å lese videre. 

Se også: Spådommene i (Dobler i åpen og kvinneklassen), (Dobler i veteranklassene),  (Presisjonsskyting og Mix dobbel) samt (Singel for kvinner og herrer).

Trippel

Trippelen, selve kongepokal-øvelsen, er den gjeveste og viktigste på NM-programmet. I år stiller hele 52 lag fra elleve ulike klubber for å kjempe om Petanque-Norges største heder og ære.

Les også: (Dette trodde man i fjor) og (Slik gikk det i fjor).

I fjor i Holmestrand ble det favorittseier til Benny Bel-Lafkih, Lars Storaker Bruu og Ole Hågensen. Og overraskende nok kommer vi ikke utenom eldstemann Bel-Lafkih når årets forhåndsfavoritt skal nevnes.

Må ta seg videre fra «dødens gruppe»

Med sine fantastiske seks gull i øvelsen fra før, er Benny mestvinnende i NM-historien i trippel. Sammen med fjorårets makker Lars Storaker Bruu, har de i år fått med seg landslagsspiller Youssef Taoubane som tredjemann på laget. På papiret et komplett sammensatt lag, med Lars som legger, Youssef i midten og Benny som skytter.

NM-vinnerne i Dobbel 2015: Youssef og Lars.

Men allerede i gruppespillet må de trolig grave frem sitt aller ytterste for å ta seg videre. Der møter de nemlig Økerns rutinerte superlag med Tom Johansen, Trond Rekdahl og Ronny Gudmundsen. I tillegg, det solide bergenslaget med Mostafa Elharrar, Herve Socquet-Juglard og klubbens nye franskmann, Damien Pacaud, som ryktes å være en svært habil spiller. Denne gruppen blir svært spennende å følge førstkommende lørdag!

Utfordrerne

Som i de fleste andre øvelser, må vi til klubben Groruddalen for å finne de største utfordrerne til gullmedaljen. Charlotte Jayer, Rune Kristoffersen og Bastien Testaniere har det som skal til for å kunne hamle opp med Benny & co.

Kongepokalvinnerne fra 2015: Benny, Robert og Rune, i år på hvert sitt lag.

I den siste rankingturneringen før NM, selve generalprøven i Holmestrand, gikk dette laget helt til topps, og viste at de virkelig mener alvor. Rune har vunnet trippelen tre ganger før, to av triumfene har kommet i løpet av de tre siste årene.

Charlotte slutter aldri å imponere, og har fantastiske tre rankingseire så langt i år. To av de sammen med sin samboer, Bastien. Han står med gull i mix og i presisjonsskyting fra før i NM, men har ikke lykkes med å vinne trippelen. Kanskje blir dette året?

Det andre laget vi tipper som de nærmeste utfordrerne er Eli Gjengstø, Robert Pettersen og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih. Eli og Robert vant trippelen sammen med Rune Kristoffersen i 2016, og vi vet at de spiller svært godt sammen.

Gabriel har også spilt mye sammen med sin mor Eli de siste årene, og er blant landet beste spillere. Klarer unggutten å holde hodet kaldt, kan det fort være mor og sønn som går seirende ut av «familieduellen» i trippelen.

Se opp for

Som nevnt i innledningen, får favorittene en svært tøff start på årets trippelturnering. I åpningskampen venter Tom Johansen, Ronny Gudmundsen og Trond Rekdahl (bildet under), som til sammen teller 56 (!!) NM-medaljer. Det blir rett og slett umulig å komme utenom Økern-trioen.

Selv om Trond tok de fleste medaljene sine for en del år siden, og Ronny var ute hele fjorårssesongen med skade, er det et lag som har et toppnivå kanskje bare ett lag kan måle seg med. Finner de frem til «gammelt» storspill, blir de fort laget å slå denne lørdagen. 

Fra OPC har landslagets Marius Wang fått med seg Max Carlström og Manhung Dihn. Sistnevnte er en kjent skikkelse i petanquemiljøet, men har vært veldig fra og til de siste årene. På sitt beste en fantastisk skytter, og dokumenterte form da han sammen med Marius og Johnny Skjørberg tok andreplassen i generalprøven i Holmestrand nå helgen før NM.

Helt til slutt nevner vi et Stord-lag. Odd Kvarme og Tore Blokhus (bildet over) har fått med seg Odds sønn, Christopher Kvarme, i trippelen i år. De to førstnevnte har spilt svært mye sammen de siste årene og vet bedre enn noen andre hvordan man skal spille på NM-banene.

 

Hva tror du? Her er (deltakerlistene)! Kommenter gjerne på våre Facebook-sider.

En stor, stor takk til vår anonyme synser som har levert stalltips i ukene før NM. Vi tror og håper våre lesere har satt like stor pris på disse artiklene som vi har gjort. Kanskje har du blitt forfjamset, irritert, glad eller ekstra motivert. - Enten til å faktisk innfri forventningene, eller til å forsøke stikke kjepper i hjulene til andre. Lykke til alle sammen: Måtte den og de beste vinne.

Godt mesterskap!