NM 2018: Hvem vinner doblene for damer og i åpen klasse?

13.06.2018

Mens Kjell & Lasse fremdeles ferierer i palmesus og dus, stiller deres stedfortreder stadig opp som rikssynser i forkant av Norgesmesterskapet 2018. Mens h*n tidligere har spådd vinnerne av NM-øvelsene (Presisjonsskyting og Mix Dobbel) samt (V55 og V65), er turen i dag kommet til de to resterende dobbeløvelsene. En for kvinner, den andre fritt frem for begge kjønn.

 

NM Dobbel Damer

Gjengstø/Jayer får sin revansje

Damedobbelen i NM i 2017 ble ikke det fjorårets favoritter Eli Gjengstø og Charlotte Jayer hadde sett for seg, med tap allerede i kvartfinalen. Med ny landslagsplass og solide resultater så langt denne sesongen, må de finne seg i å være klare favoritter også i år.

Les også: (Dette var fjorårets spådom) og (Slik gikk det i fjor)

Vant EM-kvalifisering: Charlotte (foran) og Eli (til høyre) er utpekt til favoritter i dameklassen, mens Toini (til venstre) lanseres som utfordrer sammen med lagvenninne Berit.

Eli legger stabilt og godt, og ingen i årets dameklasse kan måle seg med skytingen til Charlotte på en god dag. På sitt beste er de et komplett dobbellag som utfyller hverandre. Vi tror det gir gull på Stord til GPK-duoen.

Utfordrerne

Blant utfordrerne finner vi dameklassens mestvinnende gjennom tidene, Lisbeth Fossen. Med sine åtte gull, tre sølv og seks bronsemedaljer fra før, er hun sammen med nesten like rutinerte Ellen Johansen laget som trolig kan snyte Groruddalen for gullet. Økern-jentene vant øvelsen i 2015, og tok sølv i 2017.

Gjengangere på pallen: Gunvor og Vilde vant i 2014 og 2017, mens de fikk sølv i 2015. Ellen og Lisbeth fikk bronse i 2014, vant i 2015 og nådde finalen også i fjor.

I Holmestrand måtte de se seg slått av Gunvor Berge og datteren Vilde Vidnes Berge. Vi tror familielaget kan gjøre det samme også på Stord. Gunvor har vist meget solid skyteform denne sesongen, noe som ble belønnet med en plass blant de fem som skal skyte fra Oslo-regionen i NM i presisjonsskyting.

Se opp for

Toini Hoel og Berit Sæbø fra Bergen Petanqueklubb blir et lag å se opp for i årets dameklasse. Toini har flere sterke resultater å vise til både lokalt og nasjonalt de siste sesongene, og skal for andre året på rad representere Norge i mesterskap sammen med landslagsvenninnene Charlotte og Eli.

0

Berit har tidligere NM-bronse i denne klassen, her sammen med svigerinnen Kari i 2013.

Berit legger godt, og om Toini finner skyteformen, blir ingen overrasket om det blir en ny medalje til Bergen i denne øvelsen.

 

NM Dobbel Åpen

Nytt gull til Bel-Lafkihs?

Når vi ser på årets deltakerliste i åpen dobbel, er det uten tvil et vanvittig sterkt felt. Nesten samtlige av landets beste spillere de siste årene stiller i åpen klasse i NM-dobbelen.

Les også: (Dette var fjorårets spådom) og (Slik gikk det i fjor)

Fjorårets vinnere: Johnny og Bjørn Arne.

I fjor ble det seier til Johnny Skjørberg og Bjørn Arne Nordhagen på hjemmebane i Holmestrand. Vi tror duoen kommer til å være i favorittsjiktet også i år.

Men den største favoritten er og blir Benny Bel-Lafkih, også i denne øvelsen. I fjor tok han bronse sammen med Ole Hågensen. I år skal han spille med sin sønn, Gabriel. De tok gullet tilbake i 2016. Da var Gabriel bare 15 år gammel, og ble tidenes yngste gullvinner. To år senere har han bare fortsatt den gode utviklingen.

Mange kuler er blitt kastet og mye har skjedd siden dette bildet ble tatt for ni år siden... 

Selv om det ikke lyktes sammen for far/sønn i landslagskvalifiseringen i år, vet vi at toppnivået deres er høyere enn hos noen andre når de har dagen.

Utfordrerne

Ikke mye skiller det som på papiret er topplagene i årets dobbel. Blant Bel-Lafkihs største utfordrere finner vi to av hans makkere gjennom mange turneringer, Youssef Toubane og Lars Storaker Bruu.

Lars Storaker Bruu, her foreviget sammen med landslagets Marius Wang og hans dobbelmakker Max Carlstrøm.

Få legger bedre enn Lars i Norge, og Youssef vet vi hva står for i skyting. En bane på Stord der du trolig kan lande litt foran kulen vil passe han som hånd i hanske. Youssef har også dokumentert storform nå like før NM ved å kvalifisere seg til landslaget som skal representere Norge i VM i Canada. Denne duoen vant også øvelsen i 2015. Mer trengs vel ikke nevnes i denne sammenheng.

Oddsen for Groruddalen-seier i årets øvelse er lav. Et annet lag som fort kan stikke av med NM-gullet er Bastien Testaniere og Jean Espic. Espic viste i fjor i NM at han har tatt mange steg da karrierens første NM-medalje ble sikret med bronse i singel.

Jean og Bastien vant årets første rankingturnering sammen med dameklassens Charlotte.

Sammen med Bastien, Norges beste skytter sammen med Benny, danner de en fryktelig sterk duo som kan gå hele veien.

Se opp for

En annen som skal representere Norge i VM i Canada er Marius Wang. Han har fått med seg Max Carlström, sølvmedaljevinner sammen med Marius Breimo fra dobbelen i fjor. OPC-duoen Wang/Carlström utfyller hverandre godt, har begge sølv i øvelsen fra før, og vil trolig være med å prege årets øvelse.

Tre menn, tre lag. Vil noen av disse komme på pallen? Og kan alle tre gjøre det? Fra venstre: Ronny Gudmundsen, Youssef Taoubane og Benny Bel-Lafkih.

Vi kommer ikke utenom fjorårsvinnerne Bjørn Arne Nordhagen og sistemann på det norske landslaget, Johnny Skjørberg. Begge legger og skyter godt, og kan fort ta to gull på rad.

Helt på tampen nevner vi rutinerte Ronny Gudmundsen og Tom Johansen. Ronny er tilbake etter at fjorårssesongen røk på grunn av en vond skulder. Vi vet godt hva duoen står for på en god dag.

 

Hva tror du? Her er (deltakerlistene)! Kommenter gjerne på våre Facebook-sider.