NM 2018: Hvem vinner veterandoblene?

12.06.2018

Den mystiske h*n har fått blod på tann og synser ufortrødent videre. I dag står NMs to veteranklasser for tur. De eldste konkurrerer mot hverandre på mesterskapets første dag, mens juniorveteranene (55 år er da ingen alder!) avslutter ballet på søndag.

H*n har allerede synset om NM Mix Dobbel og NM Presisjonsskyting, og h*n(ne)s identitet er enda ikke avslørt. Nå kan dere på ny forsøke å lese mellom linjene - eller rett og slett se om dere er enige i spådommene.

 

 

NM Dobbel V55

Kan noen stoppe Holmestrand?

Holmestrand har dominert denne øvelsen de siste årene. Foruten et Stord-gull i 2015, har gullet stort sett havnet i Holmestrand.

Les også: (Dette var fjorårets spådom) og (Slik gikk det i fjor)

Kan årets veteranpall bli tilnærmet lik pallen fra 2015...?

Og også i år stiller Vestfold-klubben svært sterkt i denne øvelsen, og må tåle å være favoritter. I fjor ble det seier til Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen i finalen mot klubbkameratene Harald Tronrud og Daniel Hushovd.

Begge stiller med samme lag i år, og må derfor begge nevnes som de to største favorittene også på Stord.

Utfordrerne

Holmestrand-duoen Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen har spilt mye sammen de siste årene, både nasjonalt og utenlands sammen på veteranlandslaget. Birger har sølv og bronse i øvelsen fra tidligere, mens Odd-Reidar har to gull i V65.

Et annet lag som kan utfordre Holmestrand-gutta er Follo-duoen Oddvar Karlsen og Per Klevenberg. Oddvar har hele åtte medaljer fra før i NM-sammenheng fra åpne klasser. Også hans makker står med to medaljer fra tidligere, slik som denne tredjeplassen i åpen trippel i 1996:

Fra venstre: Terje Bratlie, Per Klevenberg og Lars Kiplesund.

Oddvar vet vi legger svært stabilt og godt, og har vist det i flere turneringer så langt denne sesongen. Det kan fort holde til gull i V55 i år.

Se opp for

Trond Sandvik og Helge Skjæveland vant gull i øvelsen i 2015, og tok bronsemedalje året etter. De har spilt mye sammen de siste årene, og med NM for første gang på hjemmebane, vil de trolig ta frem sitt ytterste for å gi vertsklubben noe å juble for.

Follos Arne Olsen viste skyteform da Akershus og Østfold hadde sin NM-kvalifisering i presisjonsskyting. Sammen med Johnny Johansen, som også kvalifiserte seg til skyteøvelsen, blir de et skummelt lag.

 

NM Dobbel V65

Kan vinne sin tredje tittel på rad

De største favorittene fra V55-klassen stiller også i V65, og blir derfor naturligvis også favoritter til å ta gullet i denne øvelsen, som går på NMs første dag. Konkurransen er dog noe mindre i denne klassen, med14 lag kontra 24 i V55.

Les også: (Dette var fjorårets spådom) og (Slik gikk det i fjor)

Der var de igjen! Odd-Reidar Gullbrandsen og Birger O. Hansen - favoritter i år som i årene før.

Likevel er det Holmestrands Birger O. Hansen og Odd-Reidar Gullbrandsen som får det aller største favorittstempelet, etter fantastiske to NM-titler på rad i denne øvelsen.

Sammen med nevnte Helge Skjørberg/Hans-Erik Røneid-Hansen og Daniel Hushovd/Harald Tronrud, danner de en Holmestrandsk favorittrio.

Se opp for

Sinsens Michel Rey og Ragnar Weseth tok bronse i øvelsen i fjor, og ønsker nok å ta steget enda et hakk opp i år. Den rutinerte duoen har spilt mye sammen de siste årene, og vil være blant utfordrerne til Holmestrand-gjengen i årets NM.

 

Hva tror du? Her er (deltakerlistene)! Kommenter gjerne på våre Facebook-sider.