Bergen i sol og kirkespill

08.06.2014

Signe og Ranu tok rankingen hem!

Bergen Festival ble innrammet i strålende vær 7.juni på Sydnesplass ved Johanneskirken der 12 lag kjempet om ranking poeng i dobbel.

3 lag hadde tatt veien over fjellet fra øst, 2 lag fra naboklubben på Stord og 1 deltaker fra Utsira IL som mixet med spiller fra Bergen. Arrangørene hadde håpet på større deltakelse, spesielt fra øst. For selv om pinsehelgen også omfattet andre populære turneringer som danske Hedebo, bør petanque miljøet kjenne sin besøkelsestid og støtte opp om rankingstevner andre steder enn rundt Oslogryta. Med den tilveksten som er i vest, med hel nytt miljø på Stord, blir dette enda viktigere!

Seksjonsleder Signe Hovind hadde landslagsspiller og klubbvennine fra OPC, Ranu Homniam som makker. Innledende runder viste at de to hadde alvorlige hensikter også denne helgen. Ingen av motstanderne i gruppespill kunne yte god nok motstand, nærmest var Hølen spillerne Dag og Ellen som kjempet seg til 10 -13. Men veteranene fra BPK, Svein Andreassen og Eyolf Jul-Larsen var likevel de som holdt jevnest nivå, og tapte bare en kamp; 6 – 13 mot Signe/Ranu. Dermed var de videre til semifinale!

I den andre gruppen var det Dag Nygård, Saddle, og Atle Smeby fra Follo som på papiret så sterkest ut. Også denne duoen feide gjennom gruppespillet uten tap! Her og var det en 13 – 10 kamp som var den mest spennende; mot bergensjentene Anne Åsheim og Toini Hoel. Svært hyggelige innslag her var 2 lag fra Stord. Ungdommene Viljar/Vebjørn og Sindre/Magnus representere en veldig oppløftende og seriøs satsing fra den nye Stord klubben. Spesielt Viljar og Vebjørn viste gode takter denne dagen og gikk videre til semifinale spill etter 3 seire.

I semifinalen ble imidlertid Signe og Ranu for tøffe motstandere. De langt mer erfarne OPC damene måtte imidlertid slite for å få seieren i havn. Det var kamp helt til siste grise utkast og ungdommene vartet opp med tidvis veldig bra spill, før de måtte se seg slått 13 – 11! Erfaringen fra semi tok Viljar og Vebjørn med seg i kampen om 3.plassen der de tok første historiske rankingpoeng med seg til Stord etter seier mot Svein og Eyolf fra BPK.

Eyolf og Svein hadde også en tett kamp i sin semifinale mot Dag og Atle. Her var likevel sistnevnte mest stålsatt og dro i land en 13 – 11 seier, og dermed klar for å møte Signe/Ranu i finalen.

Og nyheten er allerede lagt ut på nett; 7 nye rankingpoeng er innkassert av OPC spillerne etter er fortjent finaleseier over Dag og Atle. Gratulerer!

Tekst: Berit Sæbø

 

Resultater

Bergen Festival, 7. juni 2014

1. Signe Hovind/Ranu Homniam, OPC 
2. Dag Nygård, Saddle/Atle Smeby, Follo

3. Viljar Losnegård/Vebjørn Bjørkås, SPK
4. Svein Andreassen/Eyolf Jul-Larsen, BPK

5. Berit Sæbø/Mostafa El-Harrar, BPK
6. Ellen Meisingset/Dag Meisingset, PCH

7. Toini Hoel/Anne Åsheim, BPK
8. Jon Sæbø Larsen/Hadi Khaddaj, BPK