Ranking 2018 #6

07.06.2018

Bergen arrangerte i helgen rankingturneringen Bergen Sommerturnering, og med femten lag hvor samtlige spillere har lisens i BPK eller SPK har dette resultert i store endringer på rankingtabellene. Se bare ...!

 

Spillerranking

109 spillere har sitt navn og sine poeng på årets rankingtabell. Selv om han ikke spilte Bergens sommerturnering er 17-åringen Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih stadig på topp med sine 47 poeng.

En som derimot deltok var Stords Vebjørn Bjørkås. Med sitt lags tredjeplass bykset han opp sju poeng og inntok en god sjuendeplass, riktignok med lik poengsum som beste kvinnelige spiller, Ranu Homniam på sjetteplass. 

15 lag hvor ingen har lisens i klubber på Østlandet ga ellers god uttelling for bergensere og stordingar. Svært mange av disse debuterer på listen, men disse og mange flere forventes å samle nye poeng under Norgesmesterskapet, hvor samtlige øvelser har rankingstatus. Unntaket er som kjent i Presisjonsskyting.

(Se hele spillerrankingen)

 

Klubbranking

Til tross for at ingen GPK-ere stilte til Bergens sommerturnering troner klubben stadig på toppen av tabellen med sine 341 poeng. Langt mer oppsiktsvekkende, skjønt slettes ikke overraskende, er Stord Petanqueklubbs formidable poengsanking i siste rankingturnering. 159 (!!!) poeng i ett jafs gjør vei i vellinga: Rett opp på andreplass og 213 poeng. 

Arrangørklubben Bergen Petanqueklubb har lenge vært savnet på tabellen, men nå er de endelig på plass. I sin egen turnering samlet medlemmene tilsammen 24 poeng og ligger  med dette på foreløpig 7. plass (NB! Tabellen korrigeres til neste turnering).

(Se hele klubbrankingen)

Før NM hvor de aller fleste poengene forventes å renne inn, gjenstår to rankingturneringer. BFIIs Glommaturnering er først ute, allerede nå på lørdag. Det er fremdeles mulig å melde seg på, så gjør nettopp det!