Årene går, minnene består

19.03.2018

En av petanquemiljøets hedersmenn, Rolf Finstad, måtte i mars 2015 gi tapt for sykdommen han hadde kjempet så hardt imot. Utenom sitt virke som leder av Petanque Club Hølen i flerfoldige år, var han en av motorene bak Vestbyhallen, og har etter sin bortgang blitt hedret med egen minneturnering.

Tidligere minneturneringer: (2017) og (2016)

Rolf var alltid engasjert, oppmerksom, sosial og oppmuntrende. Hans menneskelige egenskaper i tillegg til sitt gode spill gjorde han til en svært respektert og populær skikkelse i petanquemiljøet, og han er stadig savnet. 

Så er det også godt å bruke denne turneringen til å minnes ham, en turnering som i tillegg markerer avslutningen av innendørssesongen. Selv om våren lar vente på seg denne gang, begynner snøen så smått å minke, og vi ser frem imot Sesongpremieren i Frognerparken.

Som seg hør og bør, som alltid, ble Rolfs minneturnering tidlig fullbooket. 16 doble lag med god klubbvariasjon. Fire monradrunder innledende ble spilt, hvor Benny og Eli vant samtlige. I siste oppgjør møtte de sønnen Gabriel og Robert, som til tross for totalt tre seire havnet på femteplass etter innledende. I sin plasseringskamp møtte de Ronny og Marius, som i likhet med overnevnte nok var skuffet over å ikke nå semifinalen. Her gikk sistnevnte duo seirende ut. 

Desto gladere var nok Fred(e)rikstadsbrødrene Freddy og Steinar Friberg som denne gang tok steget opp på pallen. Godt leggespill i semifinalen til tross, det endte med tredjeplass. Den andre semifinalen kunne by på ren Follo-duell, hvor seieren gikk til laget med totalt sett mest rutine. Etter innledende var det for øvrig helt likt: Både Larry/Egil og Jim/Knut hadde 3 seire og +17 i score! Det blir ellers spennende å følge med på den relativt ferske spilleren Egil Olsen, nå som utendørssesongen står for tur.

Øverst fra venstre: Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø (1. plass), Jim Pettersen og Knut Lomsø (2. plass). Nederst fra venstre, på delt tredjeplass: Steinar Friberg og Freddy Friberg, Egil Olsen og Larry Young. 

Arrangør Jim Pettersen spilte seg dermed helt opp til finalen sammen med makker Knut Lomsø. Her ble motstanderne Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø litt for vanskelige. - Denne gang. 

Gratulasjoner til alle på pallen! En stor takk til Rolfs kone Elinor for deilig kringle, og til alle i hallen som har bidratt til en spennende og aktiv vintersesong. 

Og mest av alt: Takk for at du var den du var, Rolf, og at du brakte så mye positivitet til petanquemiljøet.

 

Til slutt, tallenes tale

Finale
Benny og Eli vs Jim og Knut: 13-1

Semifinaler
Benny og Eli vs Freddy og Steinar: 13-4
Jim og Knut vs Larry og Egil: 13-7

Plasseringsmatcher
Gabriel og Robert vs Marius og Ronny: 9-13
Johnny og Arne vs Atle og Odd: 13-11
Ulf og Ståle vs Ranu og Morten: 3-13
Eirik og Michel vs Silje og Espen: 8-13
Vidar og Jan Egil vs Maija og Signe: 5-13
Arild og Widar vs Ellen og Reidun: 13-9

 

Rolf Finstads minneturnering

17. mars 2018, Vestby Petanque Hall

1. Benny Bel-Lafkih og Eli Gjengstø
2. Jim Pettersen og Knut Lomsø
3. Freddy Friberg og Steinar Friberg
3. Larry Young og Egil Olsen
5. Marius Wang og Ronny Gudmundsen
6. Gabriel G. Bel-Lafkih og Robert Pettersen
7. Johnny Johansen og Arne Olsen 
8. Atle Andersen og Odd Porsmyr
9. Ranu Homniam og Morten Torp
10. Ulf Lundby og Ståle Baksetersveen
11. Silje Akre og Espen Alexandersen 
12. Eirik Holst og Michel Rey
13. Maija Juva og Signe Hovind
14. Vidar Hauger og Jan Egil Andresen 
15. Arild Kristiansen og Widar Stubberud 
16. Ellen Meisingset og Reidun Johansen

 

______________________________________________

Tekst: Eli Gjengstø | petanque.no