Adelskalendere | Landskamper, senior og junior

21.12.2017

To kvinner troner på toppen av begge adelskalendere. Lisbeth Fossen innehar førsteplass for seniorer med sine utrolige 274 landskamper. Landslagsmakker i 2010 (bildet over), Camilla Storaker Bruu, tidl. Hovind, innehar en meget trygg førsteplass i juniorklassen med 102 landskamper. 

Petanque.no har oppdatert petanqueåret 2017 i tall og fakta. Det er mange tabeller og adelskalendere som skal holdes oppdatert etter endt sesong. Dette er en viktig del av dokumentasjonen av norsk petanque, men enda viktigere for oss er at mange der ute liker slik lesning.

Tidligere ajourførte tabeller: (Landkamper for veteraner) (Presisjonsskyting) (Årsranking) (Norgesmesterskap)

 

Petanque.no har i år valgt å posisjonere disse tabeller. Dette er siste oppdatering fra 2017-sesongen og her er det fokus på seniorlandslag samt en adelskalender for juniorer, selv om dessverre Norge ikke var delaktige i noen mesterskap for juniorer i 2017.

Vi har etter beste evne prøvd å være nøyaktige, men det er alltid en fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke om feil ber vi dere skrive en mail til oss der dere påpeker dette.


Adelskalender seniorlandslag

2017 var et år med mange internasjonale mesterskap, og Norge var representert i dem alle. Denne adelskalender er en oppsummering av seniorlandskamper, der det er en felleskalender, samt kalender fordelt på damer og herrer.

Norge var sesongen 2017 representert ved følgende mesterskap:

  • VM for damer trippel
  • EM for herrer trippel
  • VM i Singel dame
  • VM i Singel herre
  • VM dobbel herrer
  • VM dobbel damer
  • VM dobbel mix

Selv om det var mange mesterskap og mange landslagsspillere var det bare to nye navn på adelskalenderen: Ida Sæbø Larsen og Charlotte Jayer. Begge debuterte under VM for damer i Kina.

Etter såpass mange landskamper er det flere endringer i denne adelskalenderen. Det er nå 132 ulike spillere som har registeret landskamper. I toppen ble det et hopp for Benny Bel-Lafhki til 3. plass. Ranu Homniam hoppet opp hele 10 plasser til 29. plass. Øvrige endringer kan dere studere i ro og fred.

Til slutt er det er det å nevne nok en gang at ved flere anledninger denne landslagssesongen har de norske landslagstroppene oppnådd et svært godt resultat vi kan være meget stolte over.

(Adelskalender, senior)

 

Adelskalender juniorlandslag

Det har ikke dessverre ikke i 2017 vært norske juniorrepresentanter i år, men vi deler adelskalenderen for de som ikke har fått nok tabeller:

(Adelskalender, junior)