Kniving i førjulsstria

18.12.2017

Vestbynissene var i sitt sedvanlige lune og gavmilde hjørne da de lørdag 16. desember inviterte til godstemning og turnering i førjulsstria. Vestby Petanque Halls Adventsturnering har blitt arrangert hver desember i en årrekke og som seg hør og bør, ble det også denne gangen stinn brakke.

16 dobbellag stilte til start hvor motstander ble trukket ved registrering. Fire runder monrad ble spilt innledningsvis, hvor de fire beste gikk til semi- og finale. Øvrige lag spilte avsluttende plasseringsspill. Oppmerksomheter ble gitt etter hver runde, det være seg premier til de mest uheldige lag, beste junior eller beste supportere!

Også egen leggekonkurranse ble avholdt. Ulf Lundby og Benny Bel-Lafkih møtte hverandre i finalen, hvor Benny presterte best til siste slutt. Gratulerer!

Det gjorde han også i selve turneringen, selv om det ble tap i turneringens første runde. Sammen med sønnen Gabriel ledet han hele 11-1 mot samboer Eli og klubbvenninne Charlotte, før det rene damelaget, rett fra VM i Kina, kjempet seg inn i kampen til motstandernes frustrasjon.11-13! Deretter gikk det riktig vei: 13-0 mot Ulf og Jim, 13-7 mot Michel og Magnus, 13-6 mot Rune og Ole. Far og sønn viste heller ingen nåde i sluttspillet...

Eli Gjengstø og Charlotte Jayer fortsatte det gode samspillet i øvrige kamper, og siden førstnevnte selv skriver referat avstår hun fra å skrive så mye mer enn å konstantere at laget ble ubeseirede i innledende med nevnte 13-11 mot Benny og Gabriel, samt 13-6 mot Bastien og Sebastian, 12-6 mot Marius og Roger og 12-10 mot Larry og Morten. 

Slitekampen i siste runde skulle by på muligheter for herre-revansj i semifinalen. Med sine tre seiere og +13 i score fikk Larry Young og Morten Torp foreløpig fjerdeplass og dermed semifinaleplass. Far og sønn Bel-Lafkih hadde tre seire og +24 i score, noe som ga de nest beste ranking etter innledende. Foreløpig tredjeplass gikk til Knut Lomsø og Bjørn Kopperud med +19 i score. Ett fjerde lag hadde også tre av fire seiere, men kun +10 i score. Det ble dermed plasseringskamp på Marius Wang og Roger Johansen, en femteplass de litt senere nokså enkelt sikret seg.

Alle kamper i innledende kan studeres i (dette dokumentet).

Semifinaler:

  • Gjengstø / Jayer vs Young / Torp: 13-7
  • Bel-Lafkih / Bel-Lafkih vs Lomsø / Kopperud: 13-0

På delt tredjeplass: Morten Torp og Larry Young, Bjørn Kopperud og Knut Lomsø.

Plasseringskamper:

  • Wang / Roger Johansen vs Meisingset / Reidun Johansen: 13-2
  • A Testaniere / Espic vs Fuglesang / Hågensen: 13-9
  • B Testaniere / Overskott vs J Johansen / Juva: 13-7
  • Rey / Utgård vs Karlsen / Fleischer: 9-13
  • Aabol / Johannessen vs Pettersen / Lundby: 11-13
  • Jansson / Jansson - Olsen / Olsen: 7-13

Dermed kunne finalen by på både familieoppgjør, revansj og nesten kopi av fjorårets finale (se artikkel fra Adventsturneringen 2016). Stort mer er ikke å fortelle, for ingen av lagene presterte på sitt beste. Benny og Gabriel var hakket hvassere og tvang tidlig motstanderne til å spille defensivt, dette med vekslende hell. 13-3 til far og sønn Bel-Lafkih: Gratulerer!

Takk til fjøsnissene for god oppkjøring til jul og hyggelig turnering. Fjerde juledag samles folket atter til turnering, se påmeldte lag (her). Vel møtt og lykke til!

 

Adventsturneringen

16. desember 2017, Vestby Petanque Hall

1. Benny Bel-Lafkih og Gabriel G Bel-Lafkih
2. Eli Gjengstø og Charlotte Jayer
3. Knut Lomsø og Bjørn Kopperud
3. Larry Young og Morten Torp
5. Marius Wang og Roger Johansen
6. Ellen Meisingset og Reidun Johansen
7. Anna Testaniere og Jean Espic
8. Rune Fuglesang og Ole Hågensen
9. Bastien Testaniere og Sebastian Overskott
10. Johnny Johansen og Maija Juva
11. Oddvar Karlsen og Karianne Fleischer
12. Michel Rey og Magnus Utgård
13. Jim Pettersen og Ulf Lundby
14. Inge Aabol og Frank Johannessen
15. Arne Olsen og Egil Olsen
16. Riina Jansson og Krister Jansson

 

Takk til Finn Gundersen for foto.