NM Adelskalendere

29.11.2017

Petanque.no har oppdatert petanqueåret 2017 i tall og fakta. Det er mange tabeller og adelskalendere som skal holdes oppdatert etter endt sesong. Vi mener det er en viktig del av dokumentasjonen av norsk petanque, men enda viktigere er det for oss å holde dette oppdatert da vi vet  mange der ute liker slik lystig lesning.

Petanque.no har i år valgt å posisjonere disse tabeller.  I første del har vi fokus på tabeller og adelskalendere for Norgesmesterskapet.

Vi har etter beste evne prøvd å være nøyaktige, men det er alltid fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke om feil ber vi dere sende epost til petanque.no@gmail.com.


NM Adelskalender, spillere

42 spillere vant medalje under NM 2017. Av disse tok hele 10 spillere 2 medaljer eller mer. 7 nye spillere tok sine første NM-medaljer

Med dette har 310 unike spillere tatt medalje gjennom norsk NM-historie.

På topp troner fortsatt Bo Thieu-Cong. Vi ser at Benny Bel-Lafkih og Ole Chr. Hågensen er like bak førsteplassen, faktisk så nærme at vi kan ha en ny mann på topp allerede etter neste års mesterskap på Stord.

Det ble flere endringer i rekkefølgen blant de 10 første på denne adelskalenderen, men den største hoppet sørget Benny Bel-Lafkih for. Han er nå på 2. plass med sine 3 gull og 2 bronsemedaljer fra årets NM.

Det største spranget på denne adelskalenderen var det Johnny Skjørberg som sto for, med et hopp fra 32. plass til 23. plass. Neste store forbedring på denne listen var innen familien: Helge Skjørberg krabbet seg opp fra 48. plass til 31. plass.

For de av dere som har lyst til å studere listen i ro og mak ser dere at det er flere større og mindre endringer.

(Se NM Adelskalender for spillere)


NM Adelskalender, klubber

Øker Petanque Club (ØPC) troner også etter 2017-mesterskapet. Tett bak følger Oslo Petanque Club.

Groruddalen Petanque Klubb hadde et godt mesterskap og nærmer seg toppen, selv om det fortsatt er et stykke opp til de to «giganter» i NM-historien.

Gledelig kan vi registrere at Sinsen Petanque tok sin første medalje og med dette har totalt 25 klubber har tatt medaljer i NM.

For å se hele rekkefølgen så kan dere også her studere i fred og ro.

(Se NM Adelskalender for klubber)