Avreise Kina: Verdensmesterskapet for kvinner

03.11.2017

Det sekstende verdensmesterskapet for kvinner går av stabelen 8. – 12. november 2017 i kinesiske Kaihua. Vårt landslag bestående av Eli Gjengstø, Toini Hoel, Charlotte Jayer og Ida Sæbø Larsen reiser til andre siden av kloden allerede i morgen, lørdag.

Her skal jentene som kvalifiserte seg til mesterskapet så langt tilbake som i mai måned, forsøke å avklimatisere seg i løpet av noen dagers opphold i verdens største havneby, Shanghai. Eli, Toini, Charlotte og Ida er selvsagt ikke alene. I den norske delegasjonen finner vi også seksjonsleder Signe Hovind, coach Benny Bel-Lafkih og supporterne Berit Sæbø og Kenneth Larsen.

Med en tidsforskjell på 7 timer er det begrenset hvor enkelt det er for det norske hjemmepublikum å følge mesterskapet live. Enda verre er det for den norske delegasjonen å rapportere hjem, i alle fall fortløpende. Mange nettjenester er sperret, dette inkludert Google og Facebook. Det vil derfor ikke være mulig for oss å tilby live streaming fra kampene. Videre vil det alltid være variabelt mht wifi under utenlandske mesterskap. Vi vil uansett forsøke å formidle resultater, bilder og små oppdateringer underveis, som samles til egne artikler via tredjepart.

Følg også med på landslagets egen blogg: (Petanque Feminin)

Onsdag reiser det norske landslaget fra Shanghai til spillerhotellet i Kaihua. De 45 milene medfører reise med både hurtigtog og buss. Banen ligger vis a vis hotellet og befinner seg utendørs, stikk i strid med hva som er vanlig kutyme i EM og VM-sammenheng.

Arrangørene bedyrer sjeldent regnvær på denne tiden, men om det likevel skulle skje får vi tro banene holder. Ellers lar nordmenn seg som kjent aldri stoppe av litt nedbør, særlig ikke disse kvinnene, deriblant to bergensere!

Hele 43 nasjoner er påmeldt, se hele (oversikten)

Trekning av første runde foretas onsdag kveld i forbindelse med velkomstmiddagen, men kampen spilles ikke før påfølgende dag så sent som klokken 14. Neste runde er satt opp til klokken 16. To timer senere vil presisjonsskytingens kvalifisering avholdes. Norges representant er Charlotte Jayer, som den siste tiden har vist å være i svært god form. Dette er hennes første internasjonale mesterskap, og dette vil uansett være en verdifull erfaring for henne, uansett utfall.

Som sedvanlig vil de fire beste skytterne gå direkte til kvartfinale, mens de seksten neste på listen må ut i omskyting for å fylle opp resterende kvartfinaleplasser. Denne omskytingen vil skje umiddelbart etter kvalifiseringen.

Fredag starter tredje runde allerede klokken 8 og påfølgende fjerde runde klokken 10. Kvartfinale i presisjonsskyting skytes 13.30, mens femte og avsluttende runde spilles etter dette, omtrent kl. 14.30.

Forhåpentligvis vil det norske laget på dette tidspunkt ha samlet nok seiere og bonuspoeng til å sikre seg avansement i VM, altså A-sluttspill. Det er riktignok langt fra noen selvfølge: Vårt landslag er ungt og uerfarent i mesterskapssammenheng.

FIPJPs resultatservice: (klikk her)

Og om det ikke skulle gå slik, er Norge uansett garantert mer spill. Synkront med EMs åttendelsfinaler, spilles Nationscupen, VMs såkalte B-sluttspill, begge kl. 16. Dagen avsluttes med semi- og finale i Presisjonsskyting.

På lørdag, mesterskapets siste dag, starter kvartfinalene i begge sluttspill klokken åtte. Nasjonscupens semifinaler spilles umiddelbart etter dette, og finalen er beregnet med start kl. 10.30, samtidig som VMs semifinale.

Kl. 13.30 kastes gris i finalens første runde, og tretten poeng senere kan ferske verdensmestere gratuleres.

Dette blir et eventyr i seg selv, så får vi håpe og tro opplevelsen og oppholdet tilfører det lille ekstra i spillet som må til for å hevde seg blant verdens beste. Vi håper dere der hjemme vil glede dere over norske resultater, og at våre opplevelser kanskje kan vekke ytterligere motivasjon og inspirasjon. Det er lite som kan måle seg med å spille med det norske flagget på brystet.

Vi gleder oss stort til å representere Norge i VM 2017! Heia Norge!

 

På vegne av den norske delegasjonen,

Eli Gjengstø