Fortsatte der han slapp

09.10.2017

Benny Bel-Lafkih avsluttet utendørssesongen med både turneringsseier og - ikke minst - som rankingvinner. Da innendørssesongen i Vestbyhallen startet 7. oktober, vant han likegodt denne også. Makker Roger Johansen var selvsagt sterkt delaktig i seieren!

Bakgrunn | Terje Bratlies minneturnering er blitt fast tradisjon i Vestby Petanque Hall. Terje var i sin tid en av de som arbeidet hardest med å få egen hall sydøst for hovedstaden, og folk har helt siden det første året etter hans altfor tidlige bortgang, stått i kø for å hedre ham.

Som vanlig i Vestbyhallen blir også denne turneringen arrangert med fire runder innledende monrad, med påfølgende semi- og finale, samt plasseringskamper for utslåtte lag.

Motstandere i finalen var ingen hvem-som-helst. Bel-Lafkih junior, Gabriel, spilte med GPKs Magnus Utgård. For de som ikke kjenner til historien må det fortelles at Benny og Magnus startet som juniorspillere i Hamar da de var like gamle som det Gabriel nå er.

Gabriel og Magnus startet med 6-13 mot Ingunn og Sverre, men vant de tre påfølgende: 13-6 mot Vidar og Sven, 13-12 mot Knut og Arne og 13-2 mot Ellen og Jim. I sin semifinale møtte de Ranu Homniam og Ronny Gudmundsen (13-6 mot Reidun og Inge, 11-13 mot Eli og Charlotte, 13-5 mot Knut og Arne og 13-4 mot Larry og Morten). GPK-duoen ledet lenge klart, men en kollaps gjorde semifinalen både lang og i overkant spennende: 13-11 over ØPCs Ranu og Ronny.

Hallen i ny drakt | Kunstner og petanquespiller Michel Rey har tatt initiativ til utsmykking av Vestbyhallen. Mye er allerede malt, og kunstneren meddeler selv at mer skal komme. Vi gleder oss over det foreløpige resultatet og gleder oss til fortsettelsen!

For pappa Bel-Lafkih og Roger ble det full pott i hele innledende. Første kamp endte 13-2 over Arild og Widar, og de fulgte opp med 13-6 over Ellen og Jim. Kamp nummer tre ble nok ekstra viktig å vinne: 13-0 mot en av forhåndsfavorittene, Max og Marius. Fjerde og siste kamp i innledende var mot damelandslagets Eli og Charlotte som i likhet med Benny og Roger var ubeseirede. 13-2 og førsteplass etter innledende, mens motstanderne havnet på en ublid femteplass. I semifinalen ble det på nytt kamp mot Max og Marius, denne gang noe mer jevn, selv om det ble med 8 poeng for OPC-herrene.

På delt tredje:

Fra venstre: Ranu Homniam og Ronny Gudmundsen, Max Carlstrøm og Marius Wang.

Og hva så med finalen? 13 - 6 til far over sønn. Hvordan det hele gikk for seg kan beskues i denne videoen:

Gratulasjoner til Benny Bel-Lafkih og Roger Johansen, samt øvrige på pallen!

 

Øvrige plasseringskamper

  • 5. - 6. plass: Gjengstø/Jayer 11-13 Rey/Djebrouni
  • 7. - 8. plass: Smestad/Larsen 1-13 Young/Torp
  • 9. - 10. plass: Borg/Pettersen 13-3 Hylander/Lyby
  • 11. - 12. plass: Thorvik/Meisingset 6-13 Lomsø/Olsen
  • 13. - 14. plass: Hauger/Kolstad 13-8 Karlsen/Evenstad
  • 15. - 16. plass: Kristiansen/Stubberød 13-5 Aabol/Johansen

 

Terje Bratlies minneturnering

7. oktober 2017, Vestby Petanque Hall

1. Benny Bel-Lafkih - Roger Johansen
2. Gabriel Bel-Lafkih - Magnus Utgård
3. Marius Wang - Max Carlstrøm
3. Ranu Homniam - Ronny Gudmundsen
5. Michel Rey – Mustapha Djebrouni
6. Eli Gjengstø - Charlotte Jayer
7. Larry Young - Morten Torp
8. Thor Arne Smestad - Bjørn Larsen
9. Jim Pettersen - Ellen Borg
10. Frank Hylander - Steinar Lyby
11. Knut Lomsø - Arne Olsen
12. Ingunn Thorvik - Sverre Meisingseth
13. Sven Kolstad - Vidar Hauger
14. Ole Evenstad - Oddvar Karlsen
15. Arild Kristiansen - Widar Stubberud
16. Reidun Johansen - Inge Aabol

 

 

Historikk | Årets utgave er den fjortende i rekken og har blitt arrangert både i dobbel og trippe. Her er vinnerne de respektive år:

 

____________________________________________________________


Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no

Video: Filmet og redigert av Charlotte Jayer

Foto: Petanque.no/Jim Pettersen