Mor og datter seiret sammen

18.08.2014

For den nøytrale tilskuer kunne ikke utfallet av NM Damer Dobbel vært mere gledelig. 17 år gamle Vilde Berge Vidnes fra OPC deltok for tredje gang i Norgesmesterskapet, og denne gangen gikk det hele veien. Sammen med mor Gunvor Berge, gikk de ubeseiret gjennom både innledende og sluttspill. Gratulerer!

Totalt 12 doble damelag, det opprinnelige trettende laget måtte trekke seg grunnet sykdom, ble fordelt på to puljer hvor alle møtte alle. De to beste gikk videre til semifinale og påfølgende finale. Damekamper er typisk langvarige affærer preget av mye legging og få poeng om gangen, så også denne gangen. Noen av lagene utpekte seg likevel med gode skyttere som kontrollert kunne sikre større poengsankinger.

Blant disse var nettopp Vilde og Gunvor. Vilde la inn og Gunvor skjøt bort det som måtte komme i veien. Et svært godt samarbeid, altså, også utenom det familiære båndet. I innledende var de nærmest overlegen gode med fem seire av fem mulige. - Nærmest, siden de holdt på å ryke i kampen mot Elisabeth Dalen og Reidun Størkersen fra Vika. Mor og datter fikk det siste nødvendige poenget. Øvrige kamper: Veldig, veldig greit og hele 36 i plusscore. Det var også klart i god tid hvem som ville følge med til sluttspillet. EM-klare Lisbeth Fossen og Ellen Johansen fra Økern hadde før femte og siste runde vunnet fire kamper, og siste kamp ble attpåtil en ren puljefinale mellom landslagsjentene og mor-datter. 13-3 til sistnevnte. I denne puljen fant vi forøvrig fjorårets vinnere i dameklassen, som i år noe overraskende måtte nøye seg med kun en seier.

I den andre puljen var det langt mer spenning og utfallet var ikke klart før i siste runde. Bergenslaget Eli M. Kvinge og Linda Hoel tapte kamp nummer to, men resten gikk veien og fire seiere garanterte sluttspill og dermed også medalje. Økerns Charlotte Bjørno og Marianne Myrbråten tapte sin siste mot nettopp nevnte duo. En annen Bergensduo lå best an av de øvrige, med tre seiere, og deres siste kamp ble en ren puljefinale hvor vinnerne gikk til semifinale. Motstanderne var Ingunn Thorvik og Vina Naidu fra Vika. - Det ble en uhyre lang og tett kamp, en prøvelse for både konsentrasjon og standhaftighet. Bergenserne Anne Åsheim og Toini Hoel nektet å gi seg og ble belønnet med 13-9 seier. Klubbvenninnene vant det innbyrdes oppgjøret og ble dermed puljevinnere. Puljens forhåndsfavoritt, Ranu Homniam og Caroline Hovind fra OPC, endte for øvrig på kun to seiere, en skjebne de delte med to andre lag. 

Utfallet av den ene semifinalen må nok også sies å ha vært litt overraskelse, selv om cup og cup og forhåndsantakelser erfaringsmessig sjeldent er noen fasit. Ellen Johansen og Lisbeth Fossen kom bare til åtte poeng mot Eli M. Kvinge og Linda Hoel. Det ble dog ingen ren Bergensfinale, for Toini Hoel og Anne Åsheim tapte med samme resultat mot Vilde og Gunvor. Toini og Anne kopierte med dette bragden i NM for to år siden, da de sammen, i akkurat samme klasse, kapret medalje i Bergens NM-debut. Den gang ble det spilt bronsefinale, men i år ble bronseplassen altså delt med Ellen og Lisbeth.

Finalen ble aldri spennende. Vilde og Gunvor fosset frem mot gullmedaljene, og kun tre poeng ble avgitt til sølvvinnerne.

Vi gratulerer!

 

Resultater

NM Damer dobbel, 17. august 2014

1. Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge, Oslo
2. Eli M. Kvinge og Linda Hoel, Bergen
3. Ellen Johansen og Lisbeth Fossen, Økern
3. Toini Hoel og Anne Åsheim, Bergen

5 - 12. plass

Ingunn Thorvik og Vina Naidu, Vika
Regula Rieder og Annemarie Barker, Follo
Charlotte Bjørno og Marianne Myrbråten, Økern
Ranu Homniam og Caroline Hovind, Oslo
Elisabeth Dalen og Reidun Størkersen, Vika
Hanne Arnesen og Ellen S. Andersen, Økern
Anita Stadheim og Elin Rue, Follo
Ida Sæbø Larsen og Berit Sæbø, Bergen