NM 2017: Hvem vinner Singel, Skyting og Trippel?

20.06.2017

Vår uredde synser, hvis egentlige navn skal være unevnt, har atter et år dristet seg til å sende inn sine forhåndstips til Norgesmesterskapet. Tusen takk til h*n!

Se også: Disse kan vinne de ulike dobbeltøvelsene

Dine egne tips kan du skrive ned på et ark og levere i sekretariatet torsdag morgen innen kl. 09.00 - eller taste ned og sende pr. epost til petanque.no@gmail.com, selvsagt innen samme frist. Send inn dine tre favoritter i hver av NM-øvelsene. Marker tydelig hvilken spiller/lag du tror blir norgesmester.

 

NM Singel

Alltid overraskelser

Singelen er tøff å spå i år, selv om vi savner noen navn som normalt ville fått klare favorittstempel. Ole Hågensen (11 medaljer fra denne øvelsen tidligere!), Youssef Taoubane, Trond Rekdahl og Hubert Paillac ville alle vært mulige medaljekandidater, men er ikke med denne gang.

Dagsform vil avgjøre mye - hvem finner først ut av baneforholdene på Hvitstein? Det blir en lang dag for mange, med både presisjonsskyting og ni runder dersom det går helt til finale.

Den største favoritten

Benny Bel-Lafkih kommer ikke unna noe favorittstempel uansett hvilken klasse han spiller i. Han har vist seg som en glimrende singelspiller i årevis, og noen av. Dominansen de siste årene har vært ekstrem. Kan han gjenta suksessen fra NM i Tønsberg i 2014? Han har allerede to singelgull på sin merittliste, og ingen vil bli overrasket om det tredje kommer her.

Tipper du gull til Benny under årets NM er du neppe alene om å gjøre det

Vi skal ikke så langt for å finne en annen av forhåndsfavorittene. Klubbkompis Bastien Testaniere må nevnes. Han har allerede en bronsemedalje i denne greinen på CV-en, og kan absolutt hevde seg her i år. En svært god legger og veldig god skytter. De mange treningstimene kan gi edelt metall igjen her!

Se opp for

Vi har tro på Roger Johansen på hjemmebane, og tror han kan hevde seg i år. Etter en stunds avbrekk med ryggproblemer er han tilbake, og ser ut til å være tilbake for fullt også, både på og utenfor petanquebanen. Vi vet at han er svært solid i singel, og dersom parkeringsplassen er så krevende som det blir hvisket om i HPK-korridorene, er han en mann som vet å finne ut av tøffe baneforhold!

Men lærte vi noe fra i fjor, så var det at det alltid kommer overraskelser i singel, når en bare står der med sine tre kuler…

 

NM Presisjonsskyting

Får vi en skytterdronning?

I fjor var det Rivosoa Nasoloniaina som vant gull i presisjonsskyting, men har siden flyttet tilbake til Madagaskar. Benny Bel-Lafkih hadde ellers den soleklart beste scoren på kvalifiseringen, men endte med sølv. Basert på resultatene i oppkjøringen må vi spå at Benny i år vinner denne øvelsen, og tar sitt fjerde skytegull. Fra før har han altså tre gull, to sølv, og én bronse fra denne øvelsen.

Når det er sagt har vi også tro på at vi i 2017 endelig kan oppleve at en kvinnelig skytter blir Norgesmester. Ranu Homniam kan skilte med bronse i EMs presisjonsskyting, og er kanskje den eneste her til lands som kan matche Bennys toppnivå.

Presisjonsskytingens eneste kvinnelige kvalifiserte kan gå helt til topps

Utfordrerne

Bastien Testaniere måtte ut i omskyting i kvalifiseringen i Frognerparken etter å ha skutt 20, men vi hører rykter om scores på over 40 på trening. Det lover bra for en mann normalt er mer enn stødig med skuddarmen.

Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih har også et svært høyt toppnivå i denne øvelsen, og vi vet at det trenes mye på den mellom far og sønn i Asker.

Rutinert outsider

Trond Rekdahl har den nødvendige rutinen, og skal denne fredagen kun skyte. Mens de fleste andre skal spille Singel, kan han altså lade opp i fred og ro, uten å la seg prege av øvrige kampresultater. Trond har fra før seks medaljer, hvorav to gull, fra akkurat presisjonsskyting. Han vet hva som skal til, og kan holde hodet kaldt når det skytes med utslag, én mot én.

 

NM Trippel

Vi spår ny kongepokal til GPK

Etter at Holmestrand forsynte seg grovt med Kongepokaler for noen år tilbake, har de to siste havnet hos Groruddalen. Vi tror det skjer igjen.

Vi begynner med den første favoritten, og ber deg scrolle litt ned dersom du synes det blir kjedelig og forutsigbart, men vi kommer ikke utenom.

Den største favoritten er Lars Storaker Bruu, Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih. Etter noen år der Ole og Lars har spilt trippel sammen med andre, er nå landets beste spiller og skytter inne på laget. Dette er tre som utfyller hverandre veldig bra, og vi ser for oss at det vil bli en lang dag på de tre herrene i lyseblått. Vi tror det blir Kongepokal, selv om oddsen er veldig lav.

Outsiderne

Robert Pettersen og Rune Kristoffersen har nå vunnet to Kongepokaler på rad. Fjorårets sammen med Eli Gjengstø, da de leverte en kjempeturnering og ikke unnet finalemotstanderne fra Bergen et eneste poeng. De tre kan absolutt gjøre det igjen.

Kan Hubert og Marius sammen med Max sikre OPCs første Kongepokal?

Sterke blir også Max Carlstrøm, Marius Wang og Hubert Paillac. De to sistnevnte har utgjort halvparten av Norges trippellandslag i forrige mesterskap, og skal også til det neste - EM i Frankrike til høsten. Vi vet hva de står for, og er de i det riktige lunet skal de bli uhyre tøffe å stoppe.

Hjemmehåpet

Johnny Skjørberg, Kjell Rune Karlsen og Bjørn Arne Nordhagen på hjemmebane, etter to Kongepokaler i 2013 og 2014 … Ikke ti ville hester kan få oss til å glemme å nevne dem i denne sammenhengen. Selvsagt kan de vinne!