NM 2017: Hvem vinner NM-doblene?

20.06.2017

Vår uredde synser, hvis egentlige navn skal være unevnt, har atter et år dristet seg til å sende inn sine forhåndstips til Norgesmesterskapet. Tusen takk til h*n!

Se også: Disse kan vinne Singel, Skyting og Trippel (publiseres onsdag)

Dine egne tips kan du skrive ned på et ark og levere i sekretariatet torsdag morgen innen kl. 09.00 - eller taste ned og sende pr. epost til petanque.no@gmail.com, selvsagt innen samme frist. Send inn dine tre favoritter i hver av NM-øvelsene. Marker tydelig hvilken spiller/lag du tror blir norgesmester.

 

NM Mix Dobbel

Må leve med favorittstempelet

På Norgesmesterskapets første dag i Tønsberg for ett år siden spilte samboerne Charlotte Jayer og Bastien Testaniere alle av banen, og selve finalen i Mix Dobbel var en maktdemonstrasjon der de knapt mistet en kule.

De regjerende mesterne

Siden den gang har Charlotte tatt enda nye steg. Blitt landslagsspiller, ligger høyt på rankingen, og er ekstremt ivrig både på og utenfor banen. Bastien har spilt et VM siden sist, og vi vet hvor mye den unge herren spiller. De har alle forutsetninger for å vinne enda en gang.

Utfordrerne

Eli Gjengstø og Benny Bel-Lafkih har enda til gode å vinne denne klassen, og vi vet at det betyr mye. Kanskje betyr det så mye at det blir en hindring? Kanskje, kanskje. Vi snakker her om kongepokalvinnerne fra de to siste år, og toppnivået er skyhøyt. De kan så absolutt vinne mixgullet på Hvitstein.

I 2015 var det Økern-paret Marianne Myrbråten og Tom Johansen som vant gullet, da de slo Groruddalens Benny og Eli i finalen. Marianne og Tom legger begge godt, og dersom banene i Holmestrand er så krevende som det blir spekulert i, så kan dette gå veldig bra.

Vi er spente på

Hubert Paillac har vist seg som en veldig bra spiller, og er en av de fremste skytterne vi har her til lands. Nå skal han snart flytte tilbake til Frankrike, men det er ikke usannsynlig at han gjør det med en NM-medalje i bagasjen. Paillac spiller sammen med Vilde Berge Vidnes, og det er en spennende match. Dette kan gå langt.

 

NM V65 Dobbel

Favoritter på hjemmebane

Birger O. Hansen hadde et eventyrlig NM sist, da han tok sølv i singel, og vant superveteranklassen sammen med sin makker Odd-Reidar Gulbrandsen. Når de igjen skal spille sammen i denne klassen, etter et år der de har debutert for V55-landslaget og kommet på femteplass i veteran-EM i Monaco - er de soleklare favoritter på en bane de kjenner bedre enn de fleste.

Birger og Odd-Reidars fremste konkurrenter forventes å være egne klubbkamerater

Utfordrerne

Harald Tronrud og Daniel Hushovd er et superpar, som både vant V55-klassen i forrige NM, og tok bronse i denne klassen. Hushovd tok seg i tillegg til en semifinale i singel! På hjemmebane er de et lag som må regnes med, i en klasse som domineres av vertsklubben.

Med dette oppsettet, med forhåndstrekte kamper, kan det likevel komme noen overraskelser, og om en ikke har en superdag der en vinner alt en får sin vei, så må en ha litt flaks med trekningen.

Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen må alltid regnes med, og vi ser for oss at de har god kontroll på baneforholdene på Hvitstein.

Se opp for

I fjor ble det bare nesten for Thor Arne Smestad og Arne Bergmål fra Petanque Club Hølen. Det endte med tap i finalen, men vi kan se for oss at rødtrøyene kan gå enda litt lenger i år.

 

NM Åpen Dobbel

GPK soleklare favoritter

Det har sjelden vært større forhåndsfavoritter enn det Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih er i årets åpen dobbel.

Superduoen fant tilbake til hverandre i fjor, og det endte med billett til VM i Belgia, hvor de slo ingen ringere enn Claudy Weibel, og tok seg til en sensasjonell kvartfinale. Femteplass i VM herredobbel. Da må man bare finne seg i at en er det laget alle vil slå i et hjemlig mesterskap.

Femte best i verden: Benny og Ole. Holder det til å bli aller best i Norge?

Alle vet hva de står på, og er gode på, så vi skal spare leseren for tid, og heller gå rett til utfordrerne.

De andre favorittene

Marius Wang og Hubert Paillac gikk helt til finalen i fjor, og utgjorde halvparten av landslaget i VM på Madagaskar. Når det skal spilles EM i Frankrike til høsten har de kvalifisert seg igjen, og dette er to som kjenner hverandre godt. Marius er en veldig bra legger, og Hubert Paillac en av de aller, aller beste her til lands når det kommer til skyting. Det går fort, og er presist! Han bruker ikke mange sekundene i ringen, men motstanderens kuler forsvinner stort sett, og verdien av en slik skytter vil være uvurderlig på en hard bane.

Outsiderne

Vi går tilbake til Groruddalen Petanque Klubb og finner enda et lag vi tror kan gjøre det skarpt. Bastien Testaniere og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih ser veldig spennende ut. Vi vet enda ikke hvordan rollefordelingen er, men her kan det gå langt - veldig langt. Gabriel er regjerende mester i denne klassen, og har også en bronse fra NM 2014 med Leif Høgberg. Og han skal enda være tenåring i mange år!

Og så nevner vi to lag til ...

Ellers vil vi nevne Tore Blokhus og Odd Kvarme fra Stord Petanqueklubb, som spiller NM sammen for første gang. Duoen har vunnet to rankingturneringer sammen denne våren, i Bergen og på Stord, sistnevnte med hele 47 startende lag.

Vi tar dem med som en outsider, og nevner i samme slengen Ståle Baksetersveen og Kjell Rune Karlsen fra vertsklubben Holmestrand Petanqueklubb.

 

NM Damer Dobbel

Favorittene møtes i gruppa

I årets damedobbel er det 14 deltakende lag. Allerede i gruppespillet skal de to forhåndsfavorittene møtes.

Lisbeth Fossen har dominert denne klassen i NM-historien, og står med hele åtte gull, to sølv og seks bronse. Når makkeren er Ellen Johansen som kan skilte med fem gull, ett sølv og fire bronse sier det seg selv at de må finne seg i en favorittstempel!

Lisbeth og Ellen fulgte oppfordringen om draktlikhet til punkt og prikke under NM i 2014.

De kjenner hverandre svært godt, og har også spilt mye sammen de siste årene. De kjenner hverandre godt, og besitter mye rutine og god taktisk forståelse!

Møtes i gruppa

I gruppa møter de den andre forhåndsfavoritten. Eli Gjengstø, trippelvinner fra i fjor, og Charlotte Jayer, som vant fjorårets mix double. Sammen har de to virkelig funnet tonen det siste året, og utgjør Norges nye damelandslag sammen med Toini Hoel og Ida Sæbø Larsen fra Bergen. De skal til NM i Kina i november.

Eli Gjengstø legger godt, og Charlotte Jayer har hatt en veldig imponerende utviklingskurve, etter utallige timer i Oslos parker! Med Gjengstøs legg og Jayers skudd kan dette gå langt.

Outsideren

Vi har Oslo Petanque Clubs lag Vilde Berge Vidnes og Gunvor Berge som en outsider. De har gått langt sammen før, og kan utmerket godt gjøre det igjen. Et lag man må se opp for!

 

NM V55 Dobbel

Vi tror på Follo-duo

I årets V55-dobbel har vi 19 startende lag, og blant dem et Follo-lag bestående av Knut Lomsø og Larry Young. Disse to har de seneste årene spilt i åpen klasse, og må finne seg i et favorittstempel når gullet skal deles ut søndag kveld.

Knut og Larry, her med fast trippelmakker Arne Olsen, på pallen under årets første rankingturnering.

Dette er en klasse som er vanskelig å spå, og vertsklubben Holmestrand har mange sterke lag fra start!

Harald Tronrud og Daniel Hushovd har dominert i denne klassen de siste årene. Det ble gull i Tønsberg 2014, sølv i Ytre Enebakk 2015, og gull igjen i Tønsberg 2016! Det er klart de må regnes blant favorittene - attpåtil på sin egen bane!

Outsiderne

Som outsidere trekker vi frem Helge Skjæveland og Trond Sandvik fra Stord Petanqueklubb. Duoen spiller mye sammen, har vi sett på de lokale resultatlistene, og kan skilte med gull i denne klassen fra 2015. I fjor ble det bronse. Kanskje er det på tide å klatre øverst på tabellen igjen i Holmestrand?

Helge Skjørberg og Hans-Erik Røneid-Hansen er regjerende mestere i superveteran (V65), og kan så absolutt hevde seg også her, på hjemmebane!