Ranking 2017 #7

31.05.2017

Med svært godt fremmøte under Stordturneringa, 47 lag i lørdagens dobbel og 28 trippellag på søndag, gis hele 388 poeng til fordeling. Dette er en mobilisering som det står respekt av og viser med all tydelighet at sporten har fått et solid fotfeste på Vestlandet.

 

Spillerranking

34 spillere tok sine første rankingpoeng for sesongen under turneringene i Stord. Det ble i det hele tatt virkelig store omveltninger på listene. Fortsatt er det meget tett i toppen av listen og det gleder oss at mange nye navn preger rankingen. Hele 120 spillere har tatt poeng til nå i sesongen.

For første gang har Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih (GPK) klatret opp på toppen av denne listen med sine 36 poeng. Det var bare spørsmål om tid før 16-åringen klarte det. Tett bak ligger Charlotte Jayer (GPK) med 33 poeng.

Ser vi på spillere i ti på topp er det en stor og gledelig variasjon: En junior som leder, noen veteranspillere, fire av våre fremste kvinnelige spillere, nye toppspillere fra Stord og til slutt de siste års dominerende spiller. Hele listen kan du studere i fred og ro!

(Se hele spillerrankingen) 

 

Klubbranking

Nå har Stord Petanqueklubb tatt tilbake tabelltoppen! Stord ble under sine egne turneringer klart beste klubb. Hele 208 av 388 poeng havnet hos hjemmeklubben.

Stord leder nå med  96 poeng på Groruddalen Petanque Klubb, som er 97 poeng før neste klubb: Follo Petanca Klubb. Bergen Petanque klubb ble nest beste klubb under turneringene i Stord og rykket opp på 4 plass.

Dette er absolutt en spennende utvikling!

(Se hele klubbrankingen)