Minneverdig vinterfinale

03.04.2017

Hedersmannen fra HøRn *, Rolf Finstad, er blitt hedret for andre år på rad med egen minneturnering i Vestbyhallen. Rolfs brede smil og evne til å inkludere er stadig savnet, fullbooket påmeldingsliste på rekordtid forteller det meste. 

* Hølen uttales som seg hør og bør med tjukk L!

Vi så ham kanskje litt for oss, sittende på en stol og bivåne finalen, eller i hyggelig passiar med andre spillere utenfor hallen. Foran kaffetrakteren i kafeteriaen eller med kjappe kommentarer midt i kampens hete. Rolf var en av disse som alle likte, han snakket med alle og heiet på alle, både topp og bunn. Rolf var raus, morsom og trygg.

Og han hadde nok kost seg godt i hallen lørdag 1. april også. Før vi går over til spillingen: Takk til Vestbygjengen for en fin avslutning på vintersesongen, til Jim Pettersen som turneringsleder, Finn Gundersen som dommer, til Inge Aabol og Willy Mørkhagen i kiosken. - Og ikke minst: tusen takk til Rolfs familie for deilig kringle!

Innledende ble spilt med fire runder monrad, med vekslende hell for deltakerne. Noen gjorde det bedre enn forventet, andre raste nedover på listen. Det meste kan leses ut i fra (denne tabellen). Laget som gjorde det best av alle var to spillere som snart skal representere Norge under VM i Ghent. Lisbeth Fossen og Benny Bel-Lafkih benyttet Rolfs Finstads minneturnering til å teste samspillet før VM Mix Dobbel, og med 4 av 4 mulige i innledende må det sies å være en vellykket generalprøve!

Fire lag jobbet seg opp til tre seire, og antall scorepoeng ble dermed avgjørende for hvilke av lagene som skulle fylle opp resten av semifinaleplassene. VMs norske representant under Singel for damer, Ranu Homniam, hadde sammen med sin makker Roger Støa 21 i score, som var det meste av lagene med tre seire. Marius Wang og Annemarie Barker hadde bare ett eneste scorepoeng mindre og ble dermed ranket som nummer tre etter innledende. Sterkt gjort av Annemarie som etter eget utsagn var med "for å lufte seg"! Det fjerde og siste laget til semifinale hadde 15 i pluss: Ole Hågensen, Norges representant under VMs Herresingel, og Rune Fuglesang.

Mens semifinalene ble spilt, møttes øvrige lag til plasseringsspill. Slik gikk det:

  • Rolf og Odd vs Johnny og Maija: 7-13
  • Larry og Arne vs Thor Arne og Pål: 13-0
  • Linn Kristin og Martin vs Ulf og Jim: 0-13
  • Knut og Robert vs Max og Gildas: 9-13
  • Espen og Bjørn vs Widar og Arild: 13-10
  • Eli og Gabriel vs Lise og Ragnhild: 13-8

I semifinalene ble det bråstopp både for Benny og Lisbeth med 10-13 mot Ole og Rune, og for Marius og Annemarie med 5-13 over Ranu og Roger.

På delt tredje: Marius Wang og Annemarie Barker, Lisbeth Fossen og Benny Bel-Lafkih.

I finalen så det ut til å bli bråstopp også for sistnevnte. Men Ranus særdeles viktige skudd og Rogers teft for taktikk snudde hele kampen. Rune så lenge ut til å sette de to fullstendig ute av spill med sin legging som en maskin, men på stillingen 2-12 i disfavør Ranu og Roger endret alt seg fullstendig.

Underveis i finalen: Ranu Homniam, Rune Fuglesang, Roger Støa og Ole Hågensen.

Det så såpass overlegent ut at undertegnede hadde forberedt seiersrapport på Facebook-siden til Petanque.no. I stedet for ble det hyppig oppdateringer i kommentarfeltet:

  • 1) 12-2 - Men med utgang på siste kule.
  • 2) Rune nesten på gris. Ranu bommer to på kule, men skyter gris.
  • 3) Ranu gjør det igjen! (Muligens ikke med vilje, men gris er gris...) Rune er helt maskin nå.
  • 4) Gris igjen! 
  • 5) Med fare for å gjenta meg selv: Ranu skyter ut grisen.
  • 6) Endelig noe nytt å melde: Rune misser sine legg. Ole legger inn to ganger, Ranu fjerner den ene. Roger har to kuler igjen og skyter bort poengkula. Vel, han blir litt kort, treffer gris som kontrer i kule og fyker tilbake til ringen. 12-3 til Ole og Rune.
  • 7) 12-6. Klarer Økern snu kampen?
  • 8) 12-6: Roger på gris. Ole bom. Treff. Rune kort. 20 cm foran gris på neste. Ranu carreau, 30 cm bak gris. Ole bom på gris. Rune legger mot poengkula, men litt for kort. Roger går mot gris, flytter den ikke, men legger inn til foreløpig tre poeng. Ranu legger inn via Runes beste, dytter den ut (hardt legg) og har dermed fem poeng. Kort på siste. 12-11 til Ole og Rune!
  • 9) Og avslutningen? Den ble slik: (se video av siste runde i finalen).

Gratulasjoner til Ranu Homniam og Roger Støa som vinnere av Rolf Finstads minneturnering 2017! 

 

Rolf Finstads minneturnering

Vestbyhallen, 1. april 2017

1. Ranu Homniam og Roger Støa

2. Ole Hågensen og Rune Fuglesang

3. Marius Wang og Annemarie Barker

3. Lisbeth Fossen og Benny Bel-Lafkih

5. Johnny Johansen og Maija Juva

6. Rolf Hermansen og Odd Porsmyr

7. Larry Young og Arne Olsen

8. Thor Arne Smestad og Pål Nordby

9. Ulf Lundby og Jim Pettersen

10. Linn Kristin Weseth og Martin Barker

11. Max Carlstrøm og Gildas Mevel

12. Knut Lomsø og Robert Pettersen

13. Espen Alexandersen og Bjørn Kopperud

14. Widar Stubberud og Arild Kristiansen

15. Eli Gjengstø og Gabriel G. Bel-Lafkih

16. Lise Østby og Ragnhild Andersen

 

 

______________________________________________________________

Skribent: Eli Gjengstø