Bergensere med stålkuler

31.01.2017

To driftige organisasjonsentusiaster hentet inspirasjon gjennom studiereiser i England. Frøet, ideen, ble sådd og så gikk det som det pleier å gå når Kenneth Larsen og Anne Åsheim setter seg noe fore. Det skjer. Bergen Petanqueklubb ble stiftet i 2009 og smatt øyeblikkelig kjærkomment og høyst gledelig inn i det norske petanquemiljø. Endelig fikk vi Vestlandet med oss. - Og for en bra gjeng...!

Foto: Eva S. Johansen, Nordnesrepublikken

Kenneth og kona Berits hjem ble raskt et populært tilholdssted for spillerne som kastet kuler på grusen utenfor, ved og rundt Johanneskirken. - For det sosiale er viktig for gjengen i Bergen. Familie og venner dannet grunnlaget, og flere venner har det blitt på ferden. I dag teller antall klubbmedlemmer rett i underkant av femti. Godt samhold og hyppige samlinger har også gitt sportslige resultater i  form av flere NM-medaljer og, nå senest i høst, attpåtil landskamper.

Les mer om Bergen Petanqueklubb i artikkelen Gøy med stålkuler publisert i Nordnesrepublikken 28. januar 2017.

Også på vintertid ruller kulene i Vestlandets hovedstad. Langt under jorden, i hallene ved Galgebakken har BPK hatt arena de siste par årene. Senest i helgen arrangerte klubben Hordalandsturnering, en ren duell med Norges største klubb, Stord Petanqueklubb. En knippe spillere fra begge klubber måtte ut i alt fra singel- og dobbel- til trippelmatcher.

- Hvordan det hele gikk kan vi lese om på klubbens egne nettsider.

Bergensere, bli med: BPK inviterer alle spillelystne til å møte opp ved Johanneskirken fra hver onsdag fra og med 1. april. Klubben stiller med utlån av kuler, her er alle velkomne!

 

Og husk! Alle med lisens, fjern og nær, hvor enn dere befinner dere i Norges langstrakte land, reis til Bergen i april:

Dato: 22. april
Turneringsnavn: Vestland Dobbel
Klubb: Bergen Petanqueklubb
Status: Ranking
Oppsett: Puljespill, dobbel
Spillestart: kl. 10.15
Pris: kr 50,-.
Sted: Slettebakken, v/ Bergenshallen
Kontaktperson: Kenneth Larsen, tlf 90 99 80 12, epost kenneth.larsen49@gmail.com
Frist for påmelding: 19.april kl 18.

 

 

______________________________________________________________ 

Skribent: Eli Gjengstø | petanque.no