Oppdaterte adelskalendere

31.12.2016

Petanque.no har oppdatert petanque året 2016 i tall og fakta. Det er mange tabeller og adelskalendere som skal holdes oppdatert etter endt sesong. Ikke minst mener vi det er en viktig del av dokumentasjonen av norsk petanque, men enda viktigere er det for oss å holde dette oppdatert da vi vet at det er mange der ute som liker slik lyster lesning.

Vi har etter beste evne prøvd å være nøyaktige, men det er alltid en fare for at det kan ha sneket seg inn en feil eller to. Skulle du mot formodning oppdage feil, eller mistenke om feil ber vi dere skrive en mail til oss der dere påpeker dette.

Petanque.no ønsker dere god lesning og et suksessfylt nytt år!

Norgesmesterskap

45 spillere vant medalje under NM. Av disse tok hele 11 spillere 2 medaljer eller mer. 14 nye spillere tok sine første NM medaljer.  

I klubbsammenheng troner Økern Petanque Club (ØPC) også etter 2016-mesterskapet, i Tønsberg ble det et gull og to sølv.  Tett bak følger Oslo Petanque Clubb, som tok igjen noe av forspranget med 2 gull, 1 sølv og 3 bronse som medaljefangst i årets NM. 

(les mer...)

Presisjonsskyting

Det var to spillere som hadde gode nok resultater for å komme nn på listen denne sesongen, Rivososa Nasoloniaina og Benny Bel-Lafkih. Benny Bel-Lafkih forbedret sin personlige rekord under NM 2016 og med 43 poeng klatret han opp på delt andreplass.

(les mer...)

Ranking

Benny Bel-Lafkih troner suverent på topp av denne listen med årets seier er han nå kommet opp i 9 seire og totalt har han kommet inn blant de 15 beste 16 ganger. Også Jean Jaques Razaka utmerker seg.

Oslo Petanque Club er den ledende klubben, med sine 9 seire. Årets vinner Groruddalen Petanque Klubb kommer på en god andre plass nå med 5 førsteplasser. 

(les mer....)

Landslag

Det har vært en aktiv sesong for våre veteranlandslag, med deltagelse både i Nations Veterans Cup og EM. Nye spillere som fikk registrert kamper var Geir Høistad, Birger Otto Hansen og Odd-Reidar Gulbrandsen alle spilte hele 16 kamper.

2016 var et år med mange internasjonale mesterskap på seniorsiden, og Norge var representert i dem alle. EM i singel både for damer og herrer, EM for damer og VM for herrer. Noe så unikt som hele 4 debutalder spilte landskamper denne sesongen: Toini Hoels, Hubert Paillac, Bastien Testaniere og Youssef Taoubane var disse debutanter, et lite poeng er det også at Bergen fikk sin første landslagspiller denne sesongen. 

Det har dessverre ikke vært norske juniorrepresentanter i 2016, men vi deler adelskalenderen for de som ikke har fått nok tabeller.

(les mer...)