VM i Madagascar | Herrene er på vei

25.11.2016

Søndag morgen setter den norske delegasjonen seg på flyet som skal frakte de til Madagascars hovedstad Antananarivo. Det 47. verdensmesterskapet for herrer går av stabelen 1. desember, og 44 nasjoner deltar. I tillegg til de europeiske landene ser vi ikke uventet en stor andel afrikanske land, i tillegg til de fremste asiatiske. Også Nord-Amerika stiller med sine to landslag.

Men altså. Norge er med. To spillere får sin debut med det norske flagg på brystet. En har kun et EM fra før. En fjerde har vært med siden tidenes morgen. – Og ikke nok med det:

Særlig spesielt blir det for nettopp ham, landslagsspilleren Jean Jaques Razaka. For første gang på førti år skal han igjen sette sine ben på hjemlandets jord. Det alene er til å få gåsehud av.

Den nest-mest rutinerte, Marius Wang, deltok i sitt første mesterskap i 2015 under EM i Bulgaria. Der maktet ikke Norge å være blant landene som kvalifiserte seg til VM, men med første reserveplass var det likevel gode forhåpninger. Og det gikk veien: Plutselig åpnet muligheten seg for å stille et norsk lag. Nettopp Marius tok initiativ til å samle spillere da seksjonen etterlyste villige. Snart hadde både Hubert Paillac, Bastien Testaniere og Jean Jaques Razaka takket ja.

- Det gjorde også seksjonen. Sammen utgjør de et landslag som har all potensiale til å yte motstand. Et enstemmig styre ønsket de fire spillerne all hell og lykke, billettene kunne kjøpes.

Seksjonsleder Signe Hovind blir med som delegat, og også en håndfull norsk-franske supportere følger med våre fire håpefulle for å gi sin støtte. For en opplevelse det blir for delegasjonen!

Norges landslag, hvis samtlige spillere har klubbtilhørighet i Oslo Petanque Club, bør alle være kjente navn for det norske miljøet. Jean Jaques er en av grunnpilarene fra oppstarten av petanque i Norge, og har holdt et jevnt godt nivå også de senere år. Bastien Testaniere er vokst opp i Frankrike, men har utmerket seg med sin treningsiver, kloke taktikk og spill i Norgestoppen, særlig de siste årene. Hubert Paillac flyttet til Norge for sju år siden, og begynte nokså umiddelbart å kaste kuler også i sitt nye hjemland. Etter noen års opphold kom han atter tilbake med sin lange erfaring, kunnskap og treffsikkerhet.

Det siste året har han stort sett vært i tospann med Marius, hvor høydepunktet så langt har vært NM-sølv i dobbel. Marius på sin side har i flere år søkt utfordringer også i utlandet i tillegg til fjorårets Europamesterskap, og har opparbeidet seg en god porsjon erfaring. Gjennom aktiv bruk av sosiale media er også han en av norsk petanques fremste inspirasjonskilder og promoteringsressurser.

- Et spennende landslag med sterke personligheter og stor petanquekunnskap, altså. Vi gleder oss til å heie på Bastien, Jean Jaques, Marius og Hubert under Verdensmesterskapet. Stedet er Palais Des Sports, datoene er 1. til 4. desember og Petanque.no oppdaterer selvsagt så godt det lar seg gjøre.

Lykke til og heia Norge!