Landslagskval, status etter dag 1

12.11.2016

Første dag av første helg for herrene er historie. Fem runder ble spilt lørdag 12. november, og ti lag kjemper om å bli blant de seks som går videre til helg nummer 2. De fire resterende kampene spilles søndag. Ett lag er foreløpig ubeseiret, ett lag har ett tap, og tre lag har tre seire hver. I morgen faller avgjørelsen, men dette er status quo:

Alle resultater: (se tabell)

Den store skrellen kom allerede i første runde: Storfavorittene Youssef Taoubane og Bastien Testaniere røk på et kjempetap mot Atle Andersen og Odd Porsmyr. Etter dette gikk de to riktignok i hver sin retning: Youssef og Bastien gjenopprettet lagspiriten og vendte motgang til medgang. 4 seire. For Atle og Odd skjedde dessverre det motsatte: 4 tap.

Ubeseirede etter første dag og fem runder er Ole Hågensen og Benny Bel-Lafkih. Etter dagens kamper har de hele 36 i plusscore, tross en hard start mot henholdsvis Roger Støa og Ronny Gudmundsen, samt en annen forhåndsfavoritt; Hubert Paillac og Marius Wang. Sistnevnte match kan beskues med egne øyne:

Hubert og Marius fulgte derimot opp i fortsettelsen: Etter seier i første kamp plusset de på både i tredje og fjerde runde. En svært spennende femte kamp endte til deres disfavør. For Ronny og Roger sin del revansjerte de tap i første med seier de to neste, men endte med et 10-13 nederlag i fjerde kamp. Femte kamp gikk de seirende ut av, og med det på en foreløpig fjerdeplass.

Det yngste laget er kanskje den største overraskelsen på tabellen. 15-årige Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih og klubbkamerat Lars Storaker Bruu tapte stort sin første kamp, for øvrig mot Hubert og Marius, men vant sine tre neste. To av disse ble med minste mulige margin. I dagens siste, den femte i rekken, kom et oppgjør som betydde litt ekstra. – I alle fall for Gabriel, som her møtte sin far Benny. Gabriel og Lars ledet på et tidspunkt 8-6, men flere poeng fikk de ikke. 3 seire og -7 i score holder likevel til en femteplass etter første dag.

Sjette og siste lag som pr. nå er på riktig side av tabellen er Holmestrands Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberh, bare et fattig scorepoeng foran et annet Holmestrandslag.

Spenning i dagens siste runde: 

I morgen, søndag, er det nye muligheter. Fremdeles er en god del åpent: De seks beste går videre og fire runder spilles. Resultater fra denne helgens kamper (kun seire mot lag som er videre) tas med videre til helg nummer 2 hvor det hele skal avgjøres med dobbel runde, altså totalt tre runder.

Til spillerne: God natt og vel møtt til ny dyst klokken 10.00!

Tusen takk til Jim Pettersen og Inge Aabol for utmerket vertskap i Vestbyhallen.

 

Foreløpig tabell etter fem runder:

1. Ole Hågesen og Benny Bel-Lafkih: 5 poeng, +36

2. Youssef Taoubane og Bastien Testaniere: 4 poeng, +11

3. Marius Wang og Hubert Paillac: 3 poeng og +20

4. Ronny Gudmundsen og Roger Støa: 3 poeng, +10

5. Lars Storaker Bruu og Gabriel Gjengstø Bel-Lafkih: 3 poeng, -7

6. Bjørn Arne Nordhagen og Johnny Skjørberg: 2 poeng, 0

7. Kjell Rune Karlsen og Ståle Baksetersveen: 2 poeng, -1

8. Gildas Mevel og Jean Jaques Razaka: 2 poeng, -9

9. Atle Andersen og Odd Porsmyr: 1 poeng, -21

10. Birger Otto Hansen og Geir Høistad: 0 poeng, -39