Singel-EM | Heia Youssef! Heia Toini!

31.10.2016

Henri Lacroix, Youssef Taoubane, Yolanda Matarranz, Toini Hoel... og mange, mange flere. Avholdelsen av Singel-EM har vært en liten berg-og-dalbane på flere måter, men nå, endelig, kan vi telle ned dager og timer til det starter.

Europamesterskapet i Singel

  • Herrer og damer
  • 4. - 6. november 2016
  • Ståhlhallen, Halmstad, Sverige

Etter den nedslående nyheten om at det franske vertskapet trakk seg som tekniske arrangører, fulgte den oppmuntrende beskjed om at våre skandinaviske venner ville sette alle kluter til: De svenske og danske petanqueforbund har slått sammen sine krefter og ressurser for å tilby våre fremste europeiske singelspillere mesterskapet de i lengre tid har forberedt seg til. Følgelig gjør også Halmstad Boulealliance en fremragende innsats i denne forbindelse. Dette står det virkelig respekt av. Vi bøyer oss i grusstøvet!

Våre norske håp, Youssef Taoubane fra Groruddalen Petanqueklubb og Toini Hoel fra Bergen Petanque Klubb, kvalifiserte seg begge gjennom sine prestasjoner under Singel-NM i juni. Youssef som regjerende Norgesmester, og Toini som beste kvinnelige spiller. På banen støttes de under EM av sine coacher, henholdsvis Simohamed Menzhi og Herve Sucquet-Juglard. Også en rekke andre norske petanquespillere har meldt seg som supportere under mesterskapet. 

Petanque.no vil være til stede og rapportere underveis så godt det lar seg gjøre. Følg med på våre åpne Facebook-sider (krever ingen innlogging). Se gjerne også arrangørenes egne nettsider for mer informasjon, resultater med mer.

Norsk landslagsspiller: Youssef Taoubane

Herre-EM består av tjuetre spillere. Franske Lacroix må finne seg i å være den ubestridte storfavoritt, en posisjon han bør være komfortabel med etter mange år i gamet. Etter ham er det mange, så mange at det er vanskelig å peke ut noen.

Norsk landslagsspiller: Toini Hoel

Tjuetre spiller er det også i damemesterskapet. En like overlegen favoritt i Dame-EM er det nok ikke, men vi lar oss ikke forbløffe om spanske Matarranz og franske Bandiera kommer til finalen, om de ikke har slått ut hverandre før den tid. Fremste utfordrer får være Jessica Johansson som her er på hjemmebane og kan få ytterligere drahjelp fra publikum.

Skjønt, vi har stor, stor tro på Youssef og Toini. - Og heier enda mer!

Kl. 16 fredag ettermiddag foretas trekningen av første runde. Spilles settes igang umiddelbart etter dette, og to runder i innledende spilles denne dagen. Lørdag morgen kl. 9 er det klart for tredje runde, som etterfølges av ytterligere to. Etter fem runder sveitsisk monrad (motstander trekkes ut ifra antall seiere/tap, ikke score) deles dermed spillerne i to: De beste til A-sluttspillet, øvrige til Nasjonscupen.

Kl. 14 er det klart for sluttspill: Åttendels spilles i puljer, først til to seiere. Dagen avsluttes med kvartfinaler. Søndag kl. 9 møtes publikum for å overvære semifinalene, mens finalen i Nasjonscupen spilles kl. 11.40 både for menn og kvinner.

Selve EM-finalene spilles etter hverandre. Først kvinnefinalen kl. 14, etterfulgt av herrefinalen, ca. kl. 15.30. - Og så gjenstår bare jubelen.

Kanskje kan vi også la de norske flagg vaie litt ekstra. Masse lykke til, Youssef og Toini! Nyt opplevelsen, ta inn over dere mesterskapsstemningen. Gjør deres beste, la mentale forberedelser og mengder av treningstimer og kamperfaring komme til sin nytte. Bare nyt.

Heia dere, heia Norge!