EM Singel flyttes til Halmstad

06.10.2016

En meget gledelig nyhet: EM i Singel blir likevel en realitet, og Norge deltar!

Som kjent så franske Nimes seg tvunget til å si fra seg oppgaven som teknisk arrangør for historiens første Europamesterskap i Singel, under to måneder før det skulle gå av stabelen. Årsaken ble oppgitt å være anstrengt økonomi, vanskeligheter med å skaffe til veie sponsorinntekter og mangel på frivillige. Det europeiske petanqueforbundet CEP avlyste da det virket helt umulig å skaffe ny arrangør på så kort tid.

- Men våre skandinaviske naboer ville det annerledes. 4. - 6. november er det klart for europeisk petanquefest i Halmstad. 19 nasjoner har pr. dags dato sagt ja til å delta, deriblant Norge. Kun fire takket nei under CEPs høring (forpliktende deltakelse) ut til medlemslandene, og med tanke på de som ikke svarte innen fristens utløp er det håp om flere deltakere.

En stor takk til de svenske og danske forbundene som slår sine krefter sammen for Petanque-Europas beste. All honnør også til Lasse Franck som tok initiativ til det hele og så muligheter der andre så begrensninger.

Vi gleder oss stort over svensk-dansk initiativ og gjennomføringsevne. Stor applaus til de det gjelder. Og ikke minst: Vi gleder oss stort til å heie frem våre norske landslagsspillere, Toini Hoel fra BPK og Youssef Taoubane fra GPK.

Mesterskap av dette kaliber avholdt i nokså umiddelbar nærhet er sjelden kost for norske petanquespillere. - Her er det duket for rekordstor norsk supportergjeng. Ta turen til Halmstad dere også!

Heia Norge!